Cameron Diaz imádja az extrém sportokatKevésbé ismert érdekességek a hírességről, aki a napokban betöltötte az 51. életévét.Imádja az extrém sportokat: Cameron Diaz nagyon szereti a gyors autókat. Az azonban már nem ennyire közismert tény, hogy a színésznő imádja az extrém sportokat, és főleg a szörfözést szereti. Diaz nagyon komolyan veszi a vízi sportokat, és sokszor látni őt a szörfvilágbajnok Kelly Slaterrel.

Ugyanakkor Diaz hobbija egyáltalán nem veszélytelen. Egy alkalommal a Hawaii-szigeteken szörfözött, ahol egy szerencsétlen esés következményeként eltört az orra (már negyedszer), és eddig nem kapott rendesen levegőt. A sérülést műtéttel kellett rendbe hozni 2006-ban.

Figyelemhiányos: A színésznő állítása szerint figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarban, tehát ADHD-ban szenved, ami miatt nehezen tud sokáig ugyanarra a feladatra koncentrálni. Diaz erre hivatkozva válaszolta azt, amikor megkérdezték tőle, hogy érdekli-e a filmrendezés, hogy képtelen lenne két éven át egyetlen filmmel foglalkozni, sőt, még egy évig sem, mert rövid idő alatt máshol járna.

Azt nem lehet tudni, hogy a színésznő hivatalos, orvosi diagnózist kapott-e erről, vagy csak ő gondolja magát ennek, ám az biztos, hogy nem érzi úgy, hogy a szorongásai negatív hatással voltak a karrierjére, sőt, a filmipartól való 2014-es visszavonulása előtt azt mondta, hogy a színészet számára a tökéletes bevonódás.

Csak viccből jelentkezett A maszkba: Amikor elkezdődött az 1994-es Maszk szereplőválogatója, akkor a stúdió a Playboy-modell Anna Nicole Smithet akarta megszerezni Tina Carlyle szerepére, ám azt végül Diaz kapta, ugyanis nagyon megtetszett a producereknek.

A színésznő egyáltalán nem vette komolyan a castingot, sőt, akkoriban még a színészet sem érdekelte komolyabban. Amikor meglátta a szórólapon a felhívást, akkor csak viccből mondta a modellügynökének, hogy jelentkeznie kéne a szerepre.

Ugyanakkor a menedzsere komolyan vette Diaz ötletét, és bátorította, hogy menjen el a meghallgatásra. Tizenkét visszahívással később meg is kapta a szerepet. Ezután a Maszk az egyik legnagyobb bevételt hozó film lett 1994-ben, az akkor 22 éves Diazt pedig egyik napról a másikra szexszimbólummá és világszerte keresett filmsztárrá tette a vígjáték.

Skeletornak csúfolták az iskolában: A kaliforniai Long Beach egy kemény környékén nőtt fel Diaz, aki saját bevallása szerint, korán megtanulta, hogy hogyan kell helytállni:

„Gyorsan félreugrottál, ha egy lány hátrafogta a haját, levette a fülbevalóját, nyakláncát, majd boxerként húzta fel az összes barátnője gyűrűjét.”

Tinikorában őt is rendszeresen csúfolta a többi gyerek, akik a He-Man – A világ ura című nyolcvanas években vetített animációs sorozata csontváztestű főgonsza után gúnyolták Skeletornak, a vékony testalkata és széles mosolya miatt.

A zaklatásában az is közrejátszott, hogy világos bőrűként spanyol vezetékneve van, ugyanis az édesapja, Emilio Diaz kubai származású, míg az édesanyja, Billie angol, német és cseroki gyökerekkel büszkélkedhet.

A kedvenc sportja a szex: Amikor 2011-ben népszerűsítette az új filmjét, a Rossz tanárt, akkor Diaz arról beszélt, hogy hogyan szereti fitten tartani magát. Ekkor derült ki, hogy a szex a kedvenc sportja és ezt a szót tartja a legszexibb szónak az angol nyelvben.

Emellett a színésznő azt is elmondta, hogy nem érdekli a házasság gondolata, mivel szerint az a modern társadalom egy elavult intézménye, és nem kellene olyan régi hagyományokon alapuló kapcsolatban élni, amelyek már nem felelnek meg a mai világban.

Hozzátette, hogy sokkal jobban szereti a szingliélet adta szabadságot és függetlenséget, valamint mindig kapható egy egyszer kalandra. 2015-ben azonban félretette az elveit, ugyanis rövid jegyesség után hozzáment a zenész Benji Maddenhez, akivel azóta is tart a házasságuk.

Megrögzött videójátékos: A színésznő többször elmondta, hogy régen nagyon rápörgött a World of Warcraft nevű, tömegeket megmozgató online szerepjátékra, amiben álnéven vett részt.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló