Érdekességek a Jóbarátokról, amiben Matthew Perry alakította Chandler Binget (1. rész)Ezeket a dolgokat talán nem tudod a sikersorozatról.Nem véletlenül volt mindig szabad a kanapé: Hogyan lehetséges, hogy a zsúfolt New York egy picike kávézójában mindig szabad a legnagyobb kanapé, ahol a főszereplők, még munkaidőben is, ráértek lebzselni?

A választ a legfigyelmesebb rajongók már kiszúrták, ugyanis a társaság nem a vakszerencsének köszönhette a szabad helyet, hanem annak, hogy a legtöbb jelenetben ott volt az asztalon a barna táblácska, rajta a „Reserved”, vagyis a „foglalt” felirattal.

Jon Favreau főszerepet akart: A Disney egyik kedvenc rendezője Jon Favreau a Jóbarátok harmadik évadában jelent meg, mint Monica milliárdos barátja, aki beleszeretett a küzdősportokba.

Mint kiderült, Favreau eleinte nem vendégszereplésre vágyott, hanem főszerepre pályázott, méghozzá Chandler karakterére. Jon Cryer (Két pasi meg egy kicsi) szintén esélyes volt a szerepre, de azt végül Perry kapta meg.

A színészek tiltakoztak Rachel és Joey románca ellen: Annak idején nemcsak a rajongók érezték úgy, hogy Rachel és Joey kapcsolata hiba, ugyanis a színészgárda is teljesen kiborult, amikor a két karakter egymásba szeretett a tizedik évadban.

A színészek próbálták meggyőzni az írókat, hogy töröljék a történetszálat. Ezzel kapcsolatban Matt LeBlanc elmondta, hogy azért érezték „helytelennek” a kapcsolatot, mert a sorozatban Rachel és Ross összetartozott. Végül Rachel és Joey csak ez futó románcot kapott.

Courteney Cox nem vállalta Rachel szerepét: A Jóbarátok főszereplői nem voltak nagy hollywoodi sztárok a sorozat kezdetekor. Közülük Courteney Cox volt az egyetlen, aki addigra már több sorozatban és filmben is feltűnt. A producerek talán pont ezért akarták nekiadni Rachel szerepét, de Cox nemet mondott, és inkább Monicát választotta, ugyanis tetszett neki az erős karakter.

Lisa Kudrow bongót akart gitár helyett: Lisa Kudrow próbálta meggyőzni az alkotókat, hogy a karaktere inkább bongón játsszon. A színésznő nem járt sikerrel, úgyhogy kénytelen volt gitártanárhoz járni, de az oktatást elég hamar megunta. Kudrow végül csak néhány akkordot tanult meg, de ennyi elég is volt a Büdös macska megkomponálásához.

Csak Monica és Phoebe nem csókolózott a szereplők közül: Amellett, hogy a tíz évad során sok szerelem szövődött, a hat főszereplőből pedig két pár született, a rajongók még azt is észrevették, hogy csak Monica és Phoebe nem csókolta meg egymást. Rajtuk kívül mindenki csókolózott mindenkivel leginkább fogadásból, a poén kedvéért vagy visszaemlékezésekben.

A 2001. szeptember 11-ei terrortámadás miatt töröltek egy történetszálat: The One Where Rachel Tells Ross című epizódban Monica és Chandler bajba került volna a reptéren, amiért az utóbbi bombákkal viccelődött. Az epizód 9/11 után került volna adásba, de az alkotók is érezték, hogy erről szó sem lehet.

A színészek nem szerették a főcímet: A Rachelt alakító Jennifer Aniston elárulta, hogy a színésztársaival nem értették, hogy miért kell nekik egy szökőkútban ugrálniuk, ráadásul a barátságról szóló főcímdalért sem rajongtak.

Az NBC vezetője ugyancsak ki nem állhatta a főcímet, ezért a pilot után ráparancsolt Kevin Bright producerre, hogy hagyják az egészet, és inkább a sorozatból vágjanak össze egy montázst. Mivel Bright ragaszkodott az eredeti főcímhez, ezért kompromisszumos megoldást született, vagyis maradt a szökőkutas táncolás, de azt kiegészítették a sorozatból választott képkockákkal.

Lisa Kudrow már a Jóbarátok előtt eljátszotta Ursulát egy másik sorozatban: A Jóbarátok alkotói akkor fedezték fel Lisa Kudrow-t, amikor látták szerepelni a Megőrülök érted című sorozatban, ahol Ursulát, az undok felszolgálót alakította. Habár az írók célja az volt, hogy Phoebe Ursula ellentéte legyen, mégis idővel Kudrow korábbi szerepe visszaköszönt, mint Phoebe ikertestvére, Ursula.

Később a Megőrülök érted egyik főszereplője, a Helen Hunt által alakított Jaime, vendégszerepelt a Jóbarátokban. Ő tévesztette össze Phoebe-t Ursulával a Central Perkben.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló