Ezek a színészek már bánják, hogy képregényfilmben szerepeltek



Nem hozta meg a várt sikert a szuperhőslét.Aaron Eckhart (A sötét lovag): A képregényes szerep előtt sem volt hollywoodi sztár Aaron Eckhart, aki A sötét lovag óta továbbra is vállal filmszerepeket, ám már túl van a fénykorán. Valójában Aaron Eckhart esetében nem lehet mentségül felhozni azt, hogy a film bukott meg, hiszen a Christopher Nolan-féle Batman-trilógia második része a valaha volt egyik legjobb szuperhősfilm.

Még mielőtt Aaron Eckhart eljátszotta volna Harvey Dent karakterét, olyan jelentőségteljes filmekben vállalt szerepet, mint az Erin Brockovich, zűrös természet vagy a Köszönjük, hogy rágyújtott!, majd A sötét lovag után a felejthető Én, Frankensteinben és a Rumnaplóban bukkant fel.

Az igazsághoz hozzátartózik, hogy A sötét lovag után Aaron Eckhart olyan alakítást nyújtott az Engedd el! című filmben, hogy azért több díjra is jelölték, tehát még van remény a számára.

Brandon Routh (Superman visszatér): Két remek X-Men film után Bryan Singer bebizonyította, hogy nem csak jó képregényes filmet tud rendezni, ugyanis a Superman visszatér nagyon rosszul sült el. Ebben a félrekalibrált moziban játszotta a főszerepet Brandon Routh, aki joggal reménykedhetett abban, hogy Superman karaktere lesz az, ami fellendíti a karrierjét.

A Superman visszatér azonban bebizonyította, hogy az kevés a sikerhez, hogy Brandon Routh nagyon hasonlított Christopher Reeve-re, ugyanis a színész egyedül nem tudta elvinni a hátán a filmet.

Néhány évvel később Henry Cavill ölthette magára a Superman jelmezt Az acélember című filmben, ami szintén csalódást keltő volt, ám mégis elégnek bizonyult ahhoz, hogy Henry Cavill hollywoodi sztárrá váljon.

Vele szemben Brandon Routh csak sorozatokban kapott kisebb mellékszerepeket, ám némileg az ő kitartása is kifizetődött, hiszen a színész alakítja Atomot az Arrowverse sorozataiban, amelyek közül A holnap legendáiban volt az egyik főszereplő.

Nicolas Cage (A szellemlovas: A bosszú ereje): Hollywood egyik nagy kérdőjele Nicolas Cage, aki filmtől függő teljesítményt nyújt, emiatt senki sem tudja, hogy született tehetség, vagy csak egy hatalmas ripacs.

Általánosságban elmondható, hogy Nicolas Cage nem válogat a szerepek között, emiatt néha sikerül zseniális alkotást kifognia, de legtöbbször szörnyű filmekben látható, ám a színészi karrierje mélypontjának kétségkívül A szellemlovas második része tekinthető.

Helen Slater (Supergirl): Előfordul, hogy a szuperhős szerep nem megtöri a színész karrierjét, hanem megakadályozza, hogy egyáltalán legyen jövője a szakmában. Erre remek példa Helen Slater, akinek első komolyabb szerepe az 1984-es Supergirl volt.

A film hatalmas anyagi és kritikai bukásként vonult be a történelembe, ám a kudarc ellenére, Helen Slater nem hagyott fel a színészkedéssel, de a kitartása ellenére sem vált hollywoodi sztárrá. Habár az ember azt hihetné, hogy a színésznő egy életre megutálta Supergirlt, mégis Helen Slater nem tagadja meg a múltját, ugyanis a sorozatban ő alakította Supergirl nevelőanyját.

Topher Grace (Pókember 3.): Manapság om Hardy neve ugrik be először, ha Venomról van szó, ám nem ő az első színész, aki először nézett szembe a szimbiótával a filmvásznon. Topher Grace egy 70-es évekbeli sorozattal szerzett magának hírnevet aminek a címe az Azok volt.

A show befejezése után a színész úgy érezte, hogy a karrierje szempontjából, kiváló ugródeszka lesz az, ha eljátssza Eddie Brock karakterét, ám az alakításával senkit sem győzött meg Hollywoodban arról, hogy érdemes lenne foglalkoztatni.

A Pókember 3. óta eltelt több, mint egy évtized, ami során Topher Grace csak felejthető mellékszerepeket kapott, tehát tipikusan az a színész lett, akinek az arcát és nevét akkor sem jegyzi meg a néző, ha már egy tucat filmben látta.

2018 azonban meghozhatja neki az áttörést, mert a kitartásának köszönhetően, megkapta a karrierje legizgalmasabb szerepét, ugyanis ő alakíthatja a Spike Lee-féle Csuklyások - BlacKkKlansmanban David Duke-ot, a Ku Klux Klán volt vezetőjét.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló