Egy idős férfi életleckéi segíthetnek, hogy boldogabb legyen az életed (2. rész)Életbölcsességek, amelyeket érdemes megfogadni.Soha ne fossz meg egy embert a reménytől, lehet, hogy ez az egyetlen dolog, amije van: Soha ne mondd senkinek, hogy nem képes valamire, vagy azt, hogy az álmai elérhetetlenek. A remény jó dolog. Ne légy negatív hatással mások elméjére, függetlenül attól, hogy mit akarnak csinálni!

Ha gyerekekkel játszol, hagyd őket nyerni: Engedd meg a gyerekeknek, hogy megnyerjék azokat a játékokat, amelyeket együtt játszotok! Add meg nekik ezt a boldogságot, hagyd őket szórakozni. A verseny legyen szoros, de végül hagyd őket győzni!

Őrizd meg a titkokat: Ha valaki elárulja neked a titkát, akkor az azt jelenti, hogy bízik benned az illető. Ne bántsd meg azzal, hogy továbbadod a titkát!

Soha ne mondj le senkiről, csodák nap mint nap történnek: Ne mondj le senkiről, ha nehéz helyzetbe kerül! Légy türelmes és tégy erőfeszítéseket.

Mindig fogadd el a feléd nyújtott kezet: Mindenkinek szüksége van segítségre az életben. Senki sem tud egyedül megoldani mindent, még akkor sem, ha azt hiszi, hogy képes rá. Fogadd el, ha valaki felajánlja a segítségét!


Légy bátor. Még akkor is, ha nem vagy az. Senki nem fogja látni a különbséget: Bátornak kell lenned, mert az élet a bátraknak kedvez. Soha ne engedd, hogy mások lássák, ha félsz, mert ha észreveszik, akkor élve megesznek.

Fütyülj: Hogy miért? Hát, mert miért ne?

Kerüld el a szarkasztikus megjegyzéseket: A szarkazmus a humor legalsó szintje, és senkit sem fogsz boldoggá tenni azzal, ha szarkasztikus vagy.

Ne várd el, hogy az élet igazságos legyen: Készülj fel rá, hogy az élet kemény és nem igazságos. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem érheted el az álmaidat és a céljaidat. Csupán arról van szó, hogy türelmesnek kell lenned és keményen kell dolgoznod. Ha erre képes leszel, akkor előbb vagy utóbb eléred, amit akarsz.

Legyen határozott a kézfogásod: Ha jó benyomást akarsz kelteni másokban, akkor határozott kézfogásra van szükséged. Nem fognak komolyan venni, ha nem elég erős a kézfogásod.

Soha ne vesztegess el egy lehetőséget arra, hogy elmondd valakinek, hogy szereted: Bár egyszerű gesztus, mégis nagy hatása van, ha elmondod az embereknek, hogy szereted őket.

Ne felejtsd el, hogy senki sem boldogul egyedül. Légy hálás és értékeld mindazokat, akik segítettek neked: Mindenkinek szüksége van a segítségre az életben, ezért mindig ismerd el azokat, akik hajlandóak segíteni neked.

Gondosan válaszd ki az élettársadat. Ebből az egyetlen döntésből származik az összes boldogságod vagy éppen boldogtalanságod 90%-a: Ne csak a párkapcsolatban, hanem a barátaid terén is válassz körültekintően, mert azok, akikkel az időd nagy részét töltöd növelik vagy csökkentik a boldogságodat.

Integess vissza a gyerekeknek a buszon: A gyerekek szeretnek mosolyogni és integetni, úgyhogy integess vissza nekik, hiszen ehhez nincs szükség különösebb erőfeszítésre, és boldoggá teszed őket.

Váljon szokásoddá, hogy kedves dolgokat teszel olyan emberekért, akik ezt soha nem fogják megtudni: Tegyél valami jót az emberekért, mert valóban csodás érzés a másoknak való segítség.

Ne égess fel magad mögött hidakat. Meg fogsz lepődni, hogy hányszor kell átkelned ugyanazon a folyón: Tényleg muszáj újra építened azokat a hidakat az utadon?

Éld úgy az életedet, hogy a sírkövedre ezt írhassák: Semmit sem bánt meg: Az életben nem azokat a dolgokat bánják meg az emberek, amiket megtettek, hanem azokat, amiket nem. Légy merész és bátor!

Csak azokat a könyveket adjad kölcsön, amelyeket soha többé nem akarsz látni: Csak azokat a dolgokat add kölcsön, amiket nem fogsz hiányolni, ha soha többé nem kapod vissza. Ha így teszel, akkor nem kell az emberek után rohangálnod, hogy visszakérd azokat.

Nézz az embereknek a szemébe: Az emberek szemébe nézés remek kapcsolatot hoz létre a másik emberrel. A szemkontaktus azt jelenti, hogy komolyan gondolja, lelkes, figyel és tényleg beszélgetni akar.

Énekelj a zuhany alatt: Tudj lazítani és énekelj egy jót a zuhany alatt. Add ki a feszültséget, míg tudod.

(Forrás: vilagunk.hu)

Ajánló

Ajánló