Nem akar otthon ülni Ivor Ward, aki 98 évesen is dolgozikA brit dédnagypapa inkább fiatalok között tölti az idejét.98 évesen is kitartóan dolgozik Ivor Ward, aki nem akar otthon ülni magányosan. A brit dédnagypapa heti négy napot dolgozik egy gyógyszeripari gyárban termelési alkalmazottként, ahol 80 évesen állt munkába. Korábban szolgált a hadseregben és profi pókerjátékosként is tevékenykedett.

79 esztendősen kipróbálta, hogy milyen a nyugdíjas élet, de állítása szerint csak egy napig bírta, ugyanis annyira unta, hogy inkább munka után nézett:

„Egy nap bőven elég volt nyugdíjasként, teljesen megőrjített, úgyhogy szinte azonnal visszamentem dolgozni. Jól összebarátkoztam a fiatal kollégáimmal, akikkel munkán kívül is szívesen töltöm az időmet. A hétvégéken összejövünk pókerezni, iszogatni és meccset nézni. Az én generációm az iskola befejezése után egyből dolgozni kezdett, én ezt szoktam meg, és nem akarok változtatni ezen.”

A férfit, aki négy dédunokája miatt „szuperdédi”-ként becéznek, 30 éve özvegyült meg, és ha nem dolgozna, akkor magányosan ülne otthon, mivel a dédunokáival sem lehet annyit, amennyit szeretne.

„Rengeteg olyan idős embert ismerek, akik azzal töltik az egész napjukat, hogy otthon ülnek. Szerintem ez a vég, mivel megszokod, hogy felkelsz 10 órakor, aztán egész nap a pizsamádban ülsz. Nekem ez nem kell. Inkább fiatalok között vagyok.

Hétfőtől csütörtökig reggel 7-től délután 3-ig dolgozom. Nagyszerűen érzem magam, minden rendben az egészségemmel és szellemileg is fitt vagyok. Boldogan megyek be dolgozni, mivel a munka nélkül nem csinálnék semmit, gyorsan megöregednék. Mindenképpen dolgozni akarok, még akkor is, ha betöltöm a 100 évet.

Azt követően tartani akarok egy év szünetet, hogy beutazzam a világot és pókerversenyeken induljak. Szeretném élvezni az életet, és nem otthon keseregni azon, hogy eljárt felettünk az idő. Csak egy életünk van!” – fejtette ki a döntésének okát és további terveit Ward.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló