Elképesztő történetek véletlen egybeesésekrőlIgaz történetek, amelyek bizonyítják, hogy nincs az életnél jobb forgatókönyvíró.Kétszer mentette meg ugyanannak a gyereknek az életét egy járókelő: Az 1930-as években, Detroitban, egy fiatal anyukában állt meg az ütő, amikor az emeletről leesett a kisbabája. Joseph Piglock éppen akkor sétált az utca azon szakaszán, amikor a biztos halál felé zuhant a gyermek, aki a férfira esett. Szerencsére egyikük sem sérült meg.

Pontosan egy évvel később, ugyanaz a gyerek, megint kizuhant ablakon. Joseph Piglock megint akkor járt arra, és a gyerek újra ráesett. A különös véletlent mind a ketten épp bőrrel megúszták.

Névrokonok szálltak meg ugyanabban a szobában: A Blowsville Hotelbe jelentkezett be, az 50-es évei végén járó, Geroge D. Bryson, aki üzleti ügyben érkezett Kentuckyba. A bejelentkezés után, a 307-es szoba kulcsát kapta meg a recepcióstól, aki később egy levelet adott át a vendégnek.

Bryson átvette a levelet, ami Geroge D. Bryson részére volt megcímezve, a 307-es szobába. Ahogy a férfi kinyitotta a borítékot, akkor jött rá, hogy azt nem neki, hanem az előző lakónak küldték, akit szintén Geroge D. Brysonnak hívtak, és a 307-es szobában szállt meg.

Felnőttként, az óceán túlpartján találta meg a gyerekkori kedvenc könyvét Ann Perish: Az 1920-as években, Ann Perish betért Párizs egyik könyvtárába, ahol megtalálta a gyermekkora kedvenc könyvét. Az amerikai szerző levette a polcról a „Télapó és más mesék” című művet, és megmutatta a férjének. A férfi elvette a könyvet a nejétől, és kinyitotta. A belső borítón a következő szöveg állt: „Ann Perish, N.Over 209 street, Colorado Springs”. A könyv, tehát Ann tulajdona volt, de valahogy átkerült az óceán túlpartjára, hogy a nő ott újra megtalálja.

A megölt játékos fia nyerte el a véres pénzt: 1958-ban Robert Palon 600 dollárt nyert pókeren. A társainak ez nem tetszett, mert biztosak voltak benne, hogy a férfi csalt. A dühös játékosok bosszúvágyból megölték Palont. Az így megszerezett, elátkozott pénzt azonban senki sem akarta megkaparintani, ezért betöltötték egy új játékossal, a Palon után megüresedett, helyet.

Az új játékos már 2200 dollárt csinált az eredeti 600-ból, amikor megjelent a rendőrség Palon halálának ügye miatt, és kérték az eredeti pénzt, hogy átadják az elhunyt legközelebbi hozzátartozójának.

Ekkor derült ki, hogy az új játékos nem más, mint Palon fia, aki már 7 éve nem találkozott az édesapjával, tehát csak a véletlen miatt ült le ugyanahhoz a pókerasztalhoz, abba a székbe, amibe korábban az apja ült.

Egy rejtélyes szerzetes mentette meg a festő életét: Ausztria egyik ismert festője volt Joseph Aigner, a XIX. században. A művész azonban nem élvezte a népszerűséget, mert folyton depresszióban szenvedett, és többször meg akarta ölni magát. Az öngyilkosságban azonban mindig egy rejtélyes szerzetes akadályozta meg.

A festő először 18 éves korában akarta felakasztani magát, de a tettében megzavarta a szerzetes. Aigner 22 évesen megint megpróbálta felakasztani magát, ám a szerzetes megint megakadályozta. Nyolc évvel később nem az önkeze által halt meg majdnem, hanem mások vitték el a politikai nézetei miatt. A rejtélyes szerzetesnek köszönhetően, nem ölték meg a festőt az emberrablók.

Aigner végül 68 évesen golyót repített a fejébe, és meghalt. A kegyeletet az a rejtélyes szerzetes végezte, akinek a nevét sosem tudta meg a festő.

A különválasztott ikrek megdöbbentően hasonló élete: Ohióban született az az egypetéjű ikrek, akiket azonnal két különböző házaspárnak adtak örökbe. A mostohaszülők mind a két csecsemőt a James névre keresztelte.

Az ikerpár akkor sem tudott egymás létezéséről, amikor felnőttek lettek. Mind a ketten jó festőként és ácsként dolgoztak. Mind a ketten Linda nevű nőt vettek feleségül, majd a fiúkat James Alennek keresztelték el. Itt annyi eltérés volt, hogy az egyik gyerek két „l”-lel írta a nevét.

Az ikrek elváltak, majd Betty nevű nőt vettek feleségül. A kutyájuk a Toy nevet kapta. A két James 40 év múlva találkozott egymással, és döbbenten fedezték fel, hogy mennyire hasonlít az életútjuk.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló