Állatok különös arcai, akiket csak anyjuk tud szeretni



Vagy mégis? Mindenesetre első sorban mindenképpen az édesanyjuké, de a mi kedvenceink is lehetnek, ha megértjük, hogy a fura kinézetű teremtmények is ízig-vérig csodás élőlények.


Mindjárt itt van a földimalac esete

Arca túlméretezett testéhez és fejéhez képest. Ehhez hozzájön még a szájából költendő ragadós nyúlós nyelv. Az állat leginkább Afrikában őshonos és termeszekkel táplálkozik.


Skarlátarcú majom

Első kinézésre nem az álmaink netovábbja, de mindenképpen aranyos. Az Amazonas-medence kis területén él. Különlegessége, hogy nemcsak azért érdekes, mert arcát szőrtelen vékony bőr fedi, hanem azért is, mert bőrszíne az állat hangulatát is kifejezi. Legfőképpen a hímeknél, amikor arról van szó. Mármint a szexualitásról. A zorkesz kinézetű majom nappal éber, két lábon járkál és gyümölcsöket eszik, vagy éppen kedvtelésből szexel. Éjjel békésen alszik.


A sárkányfejű szöcske

Kicsit hasonlít a Rozsdás rákolló bikini fenéki étterem tulajára, de nem róla van szó, hanem egy szárazföldi lényről, méghozzá egy szöcskefajról, aki Délkelet-Ázsiában lakik. Rovarokat eszik, de a gyümölcsöt és zöldséget sem veti meg.


Kopasznyakú selyemtyúk


Ő még valahogy jól is néz ki. Nemhiába nevezik angolul Showgirl chickennek. Nyaka selymes, mint az egész tollazata. Fején különös tollazat van. Nem hiába tenyésztik.


Disznóorrú teknős

Ez a teremtmény a teknősök közül az egyetlen édesvízben élő teknős, akinek ujjai között uszony van, mint a tengerben élő társainak. Mindezek ellenére nagyon sokan vadásszák húsáért a fajt.


Damara-turkáló

Az állat egy különös patkányfaj, aki hasonlatos a hódhoz. Életmódja azonban a méhekhez, vagy a hangyákhoz hasonlítható
Földalatti telepeket hoznak létre, ahol a hímek szolgálják a királynőt. Jobb esetben szőr borítja testüket. Ennek hiányában azonban kinézetük egyszerűen elképesztő.


Szellemsáska

Hasonlatos egy gesztenye és egy földönkívüli keresztezéséhez. Azonban ez a furcsa öltözék számára tökéletes védelmet biztosít a természetben. Sokat közülük otthon is tartanak. Az állatkereskedések szinte vadásznak a példányokra.


Floridai denevér

A denevérfaj rendkívül veszélyeztetett. Természetes környezetben sajnos belőlük, becslések szerint 250 egyed élhet. Rendkívül érzéken állatok. Ha valami miatt megváltozik élőhelyük, máris rosszul érzik magukat és sajnos ebben az esetben kipusztulnak.
Természetes szinten a hurrikánok a legnagyobb ellenségei, illetve maga az ember a fakitermelések miatt.


Forrás: lemon.hu

Ajánló

Ajánló