Halloween és a városi legendák



Kitalált történetek miatt féltik a gyerekeket a szülők.Halloween önmagában egy félelmetes ünnep, ha azt vesszük alapul, hogy állítólag ilyenkor elmosódik a határ az élő és a holt világ között, ám az emberek még erre rátesznek egy lapáttal azzal, hogy különféle rémtörténeteket találnak ki, amelyek miatt sok szülő félti a csokiért induló gyermekét.


Amikor a gyerekmolesztálók támadnak: Nincs bizonyíték arra, hogy ezen az ünnepen megszaporodnának a gyermekmolesztálások. A városi legendából csak annyi igaz, hogy néhány amerikai államban megjelölik a regisztrált szexuális bűnözők ajtaját, hogy a gyerekek és szülők tudják, hogy hol ne kérjenek édességet.


Szellemek: Egy késői munka veszélyeire figyelmeztető videóról terjedt el, hogy szellemek vannak rajta.


Az ördög ünnepe: Az ősi kelta ünnephez semmi köze az ördögnek. Ezt csak a keresztények költötték hozzá.


Veserablás: A városi legenda szerint az ünnep idején a szervkereskedők elrabolják az embereket, akik egy jéggel teli kádban térnek magukhoz úgy, hogy hiányzik az egyik veséjük. A valóságban nincs arra bizonyíték, hogy ilyesmi megtörtént volna.


Kék csillagos tetoválás: A rémtörténet szerint LSD-vel átitatott, kék csillagos tetoválást osztogattak a gyerekeknek Halloween idején. A tetovált gyerekek hallucináltak, ingadozott a hangulatuk, belázasodtak.


A szóbeszéd hatalmas pánikot szült. Az utcákon plakátokon, de még a Facebookon is közzétették a felhívást, hogy milyen veszély leselkedik a gyerekekre. Később kiderült, hogy nem létezik LSD-vel átitatott tetoválás.


Mérgezett cukorkák: Nem alaptalan a városi legenda, mert egyszer tényleg előfordult, hogy egy férfi megmérgezte a Halloween cukorkákat, amivel megpróbálta megölni a saját fiát.


Zombi koalák: A rémtörténet szerint olyan eukaliptuszt fogyasztó koalák lepik el a környéket, akiket sugárfertőzés ért.


Borotvapengék az almában: Ezt a legendát talán az találta ki, akinek nem tetszett, hogy sokan nem az egészségtelen édességet, hanem az egészséges nassolnivalót osztogatják a gyerekeknek.


Macskaáldozat: Szerencsére nem kell bezárni a fekete macskánkat, mert senki se fogja őket feláldozni Halloween idején.


Beavatás: A legendák szerint az utcai bandák szeretik Halloween idejére időzíteni a beavatásokat, ám erre sincs bizonyíték.


(Forrás: bizzarium.com)

 

Ajánló

Ajánló