A valaha hallott legförtelmesebb gyilkosságok



Brutális kegyetlenséggel végeztek az áldozatukkal a tettesek.Szörnyű kimondani, de tény, hogy napi szinten történnek gyilkosságok a nagy világban, az emberek pedig annyira hozzászoknak a gyakran előforduló esetekhez, hogy igazán csak akkor kapják fel a fejüket, ha valami különösen kegyetlen emberölésről hallanak.

Az egyik internetes oldalon most arról meséltek az olvasók, hogy melyik volt az a gyilkossági ügy, ami a legjobban megrázta őket.

Az ABC gyilkos: Három kislánnyal végzett egy ismeretlen tettes New Yorkban, az 1970-es években. Carmen Colonra maradványait Churchville-ben, Michelle Maenza holttestét Macdeonban, míg Wanda Walkowicz testét Websterben találták meg. A tettest soha nem kapták el.

Lisa Montgomery: A nő 2004-ben összebarátkozott a várandós Bobbie Jo Stinnettel, akit később a saját lakásán támadt meg. Montgomery kötéllel fojtogatni kezdte a terhes nőt, akinek ezt követően felvágta a hasát és kivette a magzatát.

Candace Newmaker halála: 2000-ben intenzív terápia alá vetették a 10 éves Newmakert azért, hogy feldolgozza, hogy elválasztották a biológia szüleitől és örökbe fogadták. Egy „újjászületés” során azért csavarták textilbe a kislányt, mert az az anyaméhet jelképezte. Newmaker dolga az lett volna, hogy magától kiszabaduljon, ám végül meghalt, erről pedig felvétel is készült.

Carl Tanzler: Tuberkolózisban szenvedő nőt gondozott Tanzler, aki a beteg megszállottjává vált. Évekkel később Tanzler kiásta a nőt a sírjából és hét éven keresztül a holttesttel élt.

Dennis Rader: Betört az áldozatai házába Rader, hogy ott várja őket, amikor hazaérnek és végez velük. Arra is volt példa, hogy Rader csak azért hatolt be az otthonokba, hogy kikémlelje, hogy hogyan élnek a mindennapokban az emberek, de az is előfordult, hogy titokban a házakban aludt.

Katherine Knight: Halálra késelte a férjét Knight, majd megnyúzta és megfőzte a férfit. A testrészeket tányéra tette, és kis névkártyákkal felcímkézve felszolgálta a gyermekeiknek. Knight volt az első nő Ausztráliában, akit tényleges életfogytiglanra ítéltek.

Báthory Erzsébet: Az 1500-as évek második felében és az 1600-as évek elején élt a magyar grófnő, aki állítólag szűz lányok vérében fürdött, hogy megőrizze a fiatalságát. A történészek később megállapították, hogy valószínűleg koholt vádról van szó.

Mona Fandey: Maláj popsztár karrierről álmodott Fandey, de soha nem sikerült feltörnie, ezért a sötét varázslatok felé fordult és boszorkány orvos lett belőle. A nőt egyetlen gyilkosságért, egy politikus haláláért ítélték el, de állítólag legalább hét embert ölhetett meg. 2001-ben halálra ítélték. 

 

Dennis Nilsen: Az 1970-es évek végén és az 1980-as évek elején a londoni bárokban szedett fel fiatal fiúkat Nilsen, akiket hazavitt, majd kegyetlenül végzett velük. A holttesteket megfürdette, felöltöztette, majd hetekig, hónapokig beszélgetett, közösült velük.

Doss néni: Doss öt férje közül négyet megmérgezett. Az első férfi csak azért úszta meg élve a házasságot, mert annyira félt a nőtől, hogy jobbnak látta, ha elmenekül előle. Amikor a rendőrök letartóztatták a gyilkost, akkor úgy tűnt, hogy Doss izgatottan várja a börtönéletet, a gyilkosságokról pedig mindig nevetgélve beszélt.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló