A dicséret hiánya miatt ölt Fergus Glen



Meglepő indítékból elkövetett gyilkosságok.Az állatvilágban egymás megölése sokkal érthetőbb és tisztább ügy, mint az emberek esetében, mert az emberek sokkal összetettebb lények, ezért a gyilkosságok indítéka igencsak széles skálán mozog. Ha gyilkossági ügyekről hallunk, akkor szeretnénk megtudni, hogy mi vezetett oda, hogy valaki elvett egy, vagy több életet. Néha pedig az is előfordul, hogy ez az ok még a bűncselekmény elkövetésének módjánál is megrázóbb.

Fergus Glen: Fergus Glen imádott főzni, de az elismerésért is rajongott. Ez okozta a barátja, Craig vesztét, ugyanis a vacsoravendég rendesen belakmározott a finom ételből, ám egy szóval sem köszönte azt meg.

A büszke Glen annyira hiányolta az apró kedvességet, gesztust, hogy felkapta a baltát, amivel lecsapott Craigre. Az elismerés hiánya miatt gyilkoló Glen életfogytiglani börtönt kapott.

Walter Seifert: Nagyon balszerencsés volt Walter Seifert, akitől elvették a járulékát, mert egy felülvizsgálat kimutatta, hogy lappangó tuberkulózisa van, a felesége pedig belehalt a szülésbe. Később skizofréniát diagnosztizáltak a férfinál, aki mindezért gyűlölte az orvosokat és az államot.

Seifert azonban nem orvosokra vadászott, hanem egy iskolában kezdett mészárolni. Az, hogy vajon a jövő orvosait akarta-e megölni, soha nem derül ki, mert a bűncselekmény elkövetése után a férfi rovarirtót ivott és meghalt. A hatóság csak a holttestét találta meg.

Armin Meiwes: „Cannibal Cafe” néven üzemeltette a honlapját Armin Meiwes, aki ahhoz keresett megfelelő önkénteseket, hogy megegye őket. Többen azt hitték, hogy Meiwes nem gondolja komolyan a dolgot, de amikor rájöttek, hogy nem játékról van szó, akkor visszautasították.

Végül a Berlinben mérnökként dolgozó Bernd Jürgen Armando Brandes úgy döntött, hogy őt tényleg megeheti Meiwes. A kannibál kiélte a vágyait, amiért később életfogytiglanit kapott. Állítólag Meiwes ma már megtért és vegetáriánus lett.

Dennis Nilsen: Nem gyűlöletből, hanem a társaságért ölt Dennis Nilsen. Dennis Nilsen 1978 és 1983 között volt aktív. Ebben az időszakban 15 férfival randevúzott, akiket megfojtott a sikeres találka után. A gyilkos nem rejtette el a holttesteket, hanem azokat megmosdatta, felöltöztette, majd elhelyezte őket a nappaliban.

Nilsen úgy bánt a hullákkal, mintha azok a lakótársai lettek voltak, akikre nem lehetett panasza, mert igaz, hogy büdösek voltak, de ugyanakkor csendben maradtak, nem zaklatták őt, nem ették ki a hűtőt, sőt, Nilsen még a szexuális kapcsolatot is létesített velük.

A brutális bűncselekmény ellenére Nilsen készségesen segített a rendőrségnek megtalálni a holttesteket a lakásában. A gyilkosság indítéka az egyedüllét volt.

Tonda Lynn Hamilton: A bíróságon Tonda Lynn Hamilton azt vallotta, hogy azért követett el gyilkosságot, mert beszippantotta a Mátrix. Nem ő volt az első, akit annyira megfogott a népszerű film, hogy elvesztette a határt a fantázia és a valóság között, ezért a Mátrixhoz valamilyen szinten kapcsolódó bűncselekményt követtek el. Tonda Lynn Hamilton esetében a bíróság úgy döntött, hogy beszámíthatatlanságra hivatkozva, felmentik a vádlottat.

(Forrás: bizzarium.com)

Ajánló

Ajánló