Megoldatlan családi rejtélyek



Tragédiák, amelyekre senki sem találja a válaszokat.Barbara és Patricia Grimes: 1956. december 28-án a 15 éves Barbara és a 13 éves Patricia Grimes moziba ment az Illinois állambeli Cook megyébe, hogy megnézik a Love Me Tender című filmet, amiben Elvis játszotta a főszerepet.

A mozi után a két lánynak találkoznia kellett volna a bátyjukkal és a nővérükkel, hogy együtt menjenek haza, ám nyomtalanul eltűntek. 1957. január 22-én, egy elszigetelt országút mellett, a Bridewell börtön közelében, megtalálták a két lány meztelen holttestét. A vizsgálatokból kiderült, hogy már a film megnézésének napján meghaltak.

Nem sokkal a holttestek felfedezése után, az áldozatok édesanyja, Loretta, névtelen telefonhívást kapott, amiben egy férfi azt állította, hogy ő követte el a gyilkosságokat, és úgy tűnt, hogy egész jól ismeri az ügy körülményeit.

A következő évben hasonlóképpen ölték meg a 15 éves Bonnie Leigh Scott-ot, Addisonból, Illinois-ból. Loretta ekkor ismét telefonhívást kapott az idegen férfitól. Bonnie Leigh ügyét megoldotta a rendőrség, de ezt a gyilkosságot nem tudták összekapcsolni Barbara és Patricia esetével, ami máig megoldatlan.

Edward Wheeler Hall és Eleanor Reinhardt Mills: 1922. szeptember 16-án egy pár New Jerseyben sétált, amikor felfedezték Edward Wheeler Hall és Eleanor Reinhardt Mills holttestét, amit úgy rendeztek el egy almafa alatt, mintha csak egy pár feküdne ott.

A holttestek mellett darabokra tépett szerelmes levelek hevertek. A hatóság megpróbálta összeszedni a levelek darabkáit, de az összeverődött tömeg tönkretette a bizonyítékok egy részét. Az ügyben 157 tanút próbáltak az esküdtszék elé állítani, de végül senkit sem ítéltek el.

A Godard család: 1999. szeptember 1-jén Dr. Yves Godard elhagyta a franciaországi Caen-t, és jachtot bérelt. A férfival tartott a felesége, Marie-France, a 6 éves lánya, Camille és 4 esztendős fia, Marius.

A család autóját a Saint Malo kikötőben fedezték fel, majd a vizsgálatok során megtalálták benne Marie-France vérének nyomait. Az eltűnés utáni napokban darabok kerültek elő a jachtból. 2000 januárjában, az angol csatorna területén, egy halászhálóba beleakadt egy táska, amit a családhoz tudtak kötni.

Később, de még ugyanebben az évben, a csatorna halászai emberi koponyát találtak, amiről kiderült, hogy Camille-é. A rendőrség szerint Yves megölte a családját, majd elmenekült, hogy új életet kezdjen.

A Cowden család: 1974. szeptember 1-jén Richard és Belinda Cowden a két fiú gyermekükkel kempingezett a kaliforniai Siskiyou-hegységben. Később a családnak Belinda anyukájával kellett volna vacsoráznia, de ő hiába várta a szeretteit.

Az anyuka kiment a kempinghez, ahol a családot nem, csak a pénzüket és az értékeiket találta meg. Nyolc hónappal később két vadász, az erdő távolabbi részén, elrejtve megtalálta a család maradványait.

A holttestek felfedezése óta szinte semmit sem haladt a nyomozás, pedig van egy gyanúsított, Dwain Lee Little, aki egy másik bűncselekmény miatt ül börtönben. Dwain Lee Little a család eltűnésekor a környéken tartózkodott, ahol megerőszakolt egy 16 éves lányt, akit ugyanolyan fegyverrel ölt meg, amilyennel a Cowden családot kivégezték.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló