Ha költöznek a svédek, csak házaikkal együtt teszik! - videóA vasércbányászat terjeszkedik, ami miatt a svédeknek eddigi otthonukat el kell hagyni.

A kisajátítás azonban egész humánus módon zajlik. Ugyanis a mobilházak költöztethetők, ami a nyugati világban egyáltalán nem ritkaság. A módszert az USA-ban is gyakorolják.

Malmberg lakóinak a vasércbányászat miatt Koskullskullébe kell költözniük. A lelki megpróbáltatás nem katasztrofális, hiszen a kormányzás ezt minél humánusabban kívánja megoldani. A kártérítéshez hozzátartozik a házak költöztetése, amit különleges járművekkel oldanak meg.


A dózerolás és emberek megalázása helyett a 30 mobilházat hatalmas trailerekre teszik fel és így költöztetik a családokat Koskullskullébe.
A kampányfilm kapóra jött a Scaniának. Ugyanis ezeknek 18 hengeres 630 lóerős az autóknak nyergére csatakoztatják a hatalmas vontatványokat, amelyekre kerülnek a kisebb nagyobb méretű mobilházak.


A legnehezebb épület súlya 230 tonna, amelyet a húzó és toló erő segítségével nagy felelősséggel, precizitással nagyjából 1 óra alatt eljuttatnak „A” pontból a „B” pontba.

Forrás: borsonline.hu

Ajánló

Ajánló