Szülés utáni depresszióról vallottak a sztárok



Hat sztáranyuka mesélte el, hogy milyen érzés együtt élni a problémával.Régen szégyen volt beszélni a szülés utáni depresszióról, de napjainkban már egyre többen mernek mesélni a nőket érintő jelenségről, mert megértették, hogy ez egy súlyos probléma. A sztáranyák közül is sokan vannak, akik bátran vallottak a szülés utáni depresszióról, mert szeretnének segíteni másoknak.

Bryce Dallas Howard: Nagyon boldogan várta első gyermeke születését Bryce Dallas Howard, de később teljesen megváltoztak az érzései.

A kisfiam és a családom kedvéért megpróbáltam normálisan viselkedni, de jól emlékszem, hogy a szülés utáni második héten bezárkóztam a fürdőszobába, megnyitottam a csapot, és a magamra engedett víz alatt zokogtam. A legrosszabb az volt ebben, hogy rettenetes anyának éreztem magam. Ahányszor ránéztem a fiamra, el akartam tűnni.”

A sztár később úgy döntött, hogy csatlakozik egy csoporthoz, ahol más nőkkel beszélgethet az anyaság összes szépségéről, bajáról. Többek között ez segítette át a holtponton.

Drew Barrymore: A második gyermeke születése után derült ki, hogy a színésznő szülés után depresszióban szenved. „Az első gyermekem születése után teljesen jól éreztem magam, és nem értettem, hogy hogyan lehet valaki depressziós egy ilyen időszakban. Később rájöttem. Teljesen magam alatt volta.”

A sztáranyuka nagyjából 6 hónapig szenvedett, mégis hálás a sorsnak, mert a születés utáni depresszió megtanította a jelenben élni.

Courteney Cox: 2004-ben hozta világra a kislányát a színésznő, ám nem tudott teljes szívvel örülni Coco-nak. „Rendkívül nehéz időszakon mentem keresztül. A szülés utáni depresszió nem azonnal, hanem Coco 6 hónapos korában kezdődött. Nem tudtam aludni. A szívem össze-vissza vert. Depressziós voltam. Végül orvosi segítséget kértem.”

Courteney Cox progeszteron hormont szedett, de a barátai, főleg Jennifer Aniston támogatása sokat segített a sztáranyukának.

Gwyneth Paltrow: 2006-ban született meg a sztár második gyermeke, Moses. Gwyneth Paltrow rögtön a szülés után érezte, hogy valami nincs rendben. „Nem tudtam úgy kapcsolatot teremteni a fiammal, ahogy a lányommal. Másokkal sem tudtam beszélni. Teljesen úgy viselkedtem, mint egy zombi. Nem tudtam, hogy mi a bajom, míg végül a férjem mutatott rá, hogy szülés utáni depresszióm lehet. Eleinte nem hittem neki, de aztán rájöttem, hogy neki van igaza.”

Amanda Peet: A sztár nagyon boldog volt, amikor kiderült, hogy terhes, de a szülés után legalább olyan rossz állapotba került. „Őszintén szeretnénk beszélni erről, mert nem tartom szégyennek, ha az anyaság nem tölt el határtalan örömmel, hanem vegyes érzelmeket okoz. Ez történt velem is. Rengeteg ember küzd a problémával, de nehéz olyanokat találni, akik mernek beszélni róla.”

Hayden Panettiere: A sztáranyukák közül Hayden Panettiere az elsők között beszélt a szülés utáni depresszióról, amellyel kapcsolatban elmondta, hogy sok nőt érint, de a tünetek és az érzések széles skálán mozognak.

Akad, aki nem szereti nem szereti a gyermekét, esetleg bántani akarja. Engem ez nem érintett, de nagyon rosszul éreztem magam. Erről muszáj beszélniük a nőknek, mert tudniuk kell, hogy nincsenek egyedül.”

(Forrás: femcafe.hu)

 

Ajánló

Ajánló