Kell-e nekünk okoszuhany?



A legfeleslegesebb technológiai újítások.A Las Vegasban megrendezett Consumer Electronic Show már ötven éve mutatja be, hogy merre halad a tudomány, ám a kiállításon a hasznos technológiai újítások mellett szép számmal előfordulnak olyan megoldások, amire semmi szükség.

Divatos kémszemüveg: A HD felvételeket készítő kütyüvel akár 100 fotót is készíthetünk, vagy 2 perces videót vehetünk fel. Emellett bírja a vizet, de az izzadság sem teszi tönkre. Ha nem vagyunk kémek, akkor a feltaláló cég szerint az eszközt használhatjuk sportoláshoz, dokumentáláshoz, tanuláshoz, vagy biztonsági okokra.

Villanykörte, ami telefontöltő is: A Mega Tiny Corp egy olyan, 11 ezer forintos, villanykörtét talált ki, amibe bele kell dugni a telefon töltőjét, de hagyományos éjjeli lámpaként is használható.

Okoshajkefe: Valószínűleg a legtöbben egyedül is el tudjuk dönteni, hogy zsíros-e a hajunk, vagy rosszul áll-e a frizuránk, ám abban az esetben, ha ez mégsem menne, akkor itt van az okoshajkefe, ami úgy működik, hogy a benne lévő mikrofon felveszi a haj hanghullámait, miközben fésülködünk, majd az adatokból megállapítja, hogy zsíros, töredezett vagy károsodott-e a haj.

A kütyü beépített gyorsulásmérője megvizsgálja, hogy milyen lendülettel és mennyire erősen fésülködünk, majd megnézhetjük, hogy milyen termékekkel tehetnénk egészségesebbé a hajunkat. A vibráló fésűnyéllel javíthatunk a fésülködési technikánkon.

Okosserpenyő: Az okosserpenyő azzal tud többet a hagyományos, és jóval olcsóbb változatnál, hogy ebben beépített mérleg segíti a főzést. Az okosserpenyő emellett abban is segít, hogy saját receptet találjunk ki, ugyanis belemondhatjuk a nyélbe, hogy mit főztünk.Okoszuhany: Ha eddig bosszankodtunk, mert nem tudjuk eltalálni a víz megfelelő hőmérsékletét, akkor nekünk találták ki az okoszuhanyt, amibe különböző profilokat menthetünk el arról, hogy milyen a víz hőmérséklete, illetve meddig tart a zuhany, nehogy elkéssünk valahonnan.

Életre kelnek a gyurmák: A Playdoh újdonsága arra jó, hogy az elkészült gyurmafigurákat beszkennelhetjük, hogy azok megjelenjenek a virtuális térben, ahol egy játék főszereplői lesznek.

A világ legfurább headsete: A Hushme újraértelmezi a headset fogalmát, ugyanis abban az esetben, ha ezt a terméket használjuk, akkor senki sem fog hallani, vagy szájról olvasni.

Nincs több elrontott barkácsprojekt: A találmány lényege, hogy bevásárlólistát készít, hogy ne munka közben derüljön ki, hogy rossz kalapácsot használunk, de emellett telefonos segítséget is kérhetünk, ha elakadtunk.

Hajtogatógép: A Foldimate egy olyan eszköz, amibe beleakaszthatjuk a pólót, majd a szerkezet professzionálisan összehajtogatja, illetve öblítőt vagy fertőtlenítőt locsol rá, ha nem elég jó a ruha illata, végül kiadja a tökéletesen összehajtott holmit.

Okoskuka: A találmány egy olyan szerkezet, ami a szemétben turkál, ugyanis amikor kidobunk valamit, akkor a felokosított kuka leolvassa a termék vonalkódját, és felírja azt a bevásárlólistára, de a rendelést is leadhatja egy online áruházban.

Okoságy: A Sleepnumber 360 ágy esetében külön állíthatjuk a két térfél keménységi szintjét úgy, hogy az a párunknak és nekünk is kényelmes lehessen. Az okoságy változtat az alátámasztáson, ha másik pózt veszünk fel az alváshoz, valamint melegíti a lábat.

(Forrás: divany.hu)

 

Ajánló

Ajánló