Hamarosan lejár a média streaming eszközök ideje



A ma még nélkülözhetetlennek hitt holmik a múlt emlékévé válnak 2025-re.Néhány évvel ezelőtt nagy dolognak számított, ha walkmannel jártunk az utcán, majd jött a discman, az Mp3 lejátszó, míg ma már ott tartunk, hogy bekapcsoljuk az okostelefonom a kedvenc zenénket, ha kedvet kapunk hozzá.

Nem a zenehallgatás az egyetlen, ami ilyen gyors változáson esett át alig egy-két évtized alatt. Hála a fejlődésnek, a régen nélkülözhetetlennek hitt dolgok, sorban tűnnek el. Az alábbi holmik esetében is számíthatunk arra, hogy 2025-ben már csak emlékek lesznek, hiszen nem egy cég már most ezen dolgozik.

LED-izzók: Az OLED-izzók hamarosan lesöprik a pályáról a LED-izzókat, hiszen az OLED-izzók energiahatékonyabbak és az alakjuk is jobban alakítható, ami számtalan változatra ad lehetőséget, amire a LED-izók nem képesek.

Jelszavak helyett szenzorok: Az ujjlenyomat felismerő technológiával többféle műveletet hajthatunk végre, például jelszó helyett ezzel zárhatjuk le a mobilunkat. Hosszú távon az arcfelismerő is a múlt emlékévé teheti a jelszavakat, ami nem is baj, mert még mindig sokan túl könnyű jelszót adnak meg.

 

A kézzel fogható hitel- és bankkártyák: A felmérések szerint az Egyesült Államokba már most a fogyasztók 80 százaléka készpénz nélkül vásárol. A PayPal és az Apple Pay miatt a hitelkártya fizikai jelenléte se szükséges.

Távirányítók: Ma még úgy gondolhatjuk, hogy a távirányítóért folyó küzdelem a nappaliban soha nem fog véget érni, pedig egyre többen vásárolják a hangirányításos készülékeket, amelyek nagyszerűen helyettesítik a távirányítókat, de ennél többre is képesek.

Az Amazon Echo készülék 2016-ban a legjobban vásárolt termék volt, ami nem csoda, hiszen nem csak arra kérhetjük meg, hogy halkítsa le a tévét, váltson csatornát, hanem még pizzát is rendelhetünk rajta keresztül, de még az online bevásárlást is elintézhetjük vele.

Fizikai adathordozók: A CD és a DVD már rég kiment a divatból, de az USB, a pendrive és a külső merevlemez se lesz már sokáig az életünk része, ugyanis már most léteznek a felhőalapú adattárolási szolgáltatások, amelynek segítségével bárhol, ahol van internet, egyszerűen fel és letölthetik a fájlokat. Ilyen szolgáltatást kínál például a Google.

LCD-tévék: Csak egy évtizede, hogy az LCD tévék elűzték a régi készülékeket. Amikor azonban az átlagember számára is megfizethetővé váltak az LCD-tévék, akkor néhány gyártó az OLED-tévé (organic light emitting diode – szerves fénykibocsátó dióda) gyártásán kezdett dolgozni. Az újfajta készülék még az LCD-tévéknél is energiahatékonyabb.

 

Média streaming eszközök: A ma még fontosnak tartott streaming eszközöknek akkor fogunk búcsút mondani, amikor a funkciójukat beépítik az új tévékészülékekbe.

Visszapillantó tükör: Ha vezetünk, akkor valószínűleg eszünkbe se jut, hogy egyszer eltűnnek a hagyományos visszapillantó tükrök. A Gentex már kifejlesztette a mindent megjelenítő, intelligens tükröt.

Játékkonzolok: Az NVIDIA gyártotta eddig a játékkonzolokat, de a cég hamarosan áttér a konzul nélküli, felhőalapú játékok készítésére.

Hagyományos porszívók: Már nem kell sok, hogy a hagyományos porszívót felváltsa a kisebb, robotizált verzió, mert folyamatosan nő az iRobot eszköz vásárolóinak száma.

Vezetékes töltők: A felső kategóriás okostelefonok esetében már most lehetséges, hogy vezeték nélkül, indukciós módon töltsék fel azokat. Az Apple is azon dolgozik, hogy hamarosan megjelenjen a vezeték nélkül tölthető iPhone, tehát csak némi idő kell ahhoz, hogy örökre eldobjuk a vezetékes töltőket.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló