A Forma-1 versenynaptárjának legjobb nyaralási helyszínei



Utazz el Monzába, Melbourne-be, vagy például Bakuba.Ausztrália – Melbourne: Csodálatos viktoriánus házak, mesés parkok és teraszos kávézók várnak a rácsos szerkezetű városban, ami gyalog is könnyen bejárható. A Királyi Botanikus, a Fitzroy és a Carlton kertekben sem fogsz csalódni.

Bahrein – Szahír: Mivel kicsik a távolságok, emiatt könnyen bejárható Szahír, ahol még télen is kellően meleg van. A nagy mecset, a Nemzeti múzeum és a Hamad Ibn Isa Al Khalifa nevű tevetelep felkeresése mellett ne hagyd ki, hogy gokarttal végigmehetsz a Forma-1 versenypályáján!


Spanyolország – Barcelona: Spanyolország második legnagyobb városába a homokos tengerpart, kék tenger, a hegyek, és a gyönyörű kirándulási lehetőségek miatt érkezik sok turista. Ha Barcelonába utazol, akkor ne hagyd ki a szecesszió stílusban épült Csontok háza, a Casa Batllo, a világörökség részeként számon tartott Güell Park és a La Sagrada Família templom felkeresését.


Monaco – Monte Carlo: A világ második legkisebb városállama közkedvelt üdülő- és adóparadicsom, ahol számodra a legizgalmasabb látnivaló a Monaco hercegének több, mint 100 veterán luxusautóból álló gyűjteményét bemutató múzeum lesz. Monaco világhírű üdülőövezete a Côte d’Azur egy igazi gyöngyszem.


Kanada – Montreal: A bohém, hangulatos városban nagyszerű kávézók, cukrászdák, francia pékségek várnak. Sétálj egyet a McGill egyetem területén, majd menj fel a Mont Royal-ra! A St. Laurent Boulevard és Montreal történelmi múzeuma (Pointe-á-Calliére) is várja, hogy felfedezd.

Azerbajdzsán – Baku: A különleges város belvárosának nagy részét az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. A Szűz-torony Azerbajdzsán és Baku jelképe. A két karavánszeráj, fürdők, tűztemplom, a Djuma mecset, a Kirov park is kihagyhatatlan nevezetességek.

Ausztria – Stájerország: Ausztria egyik legszebb tartományának a hegycsúcsai elérik a 2900 méteres magasságot. Stájerország völgyeiben fürdővárosok, hagyományos alpesi falvak, gyönyörű tavak, természet és ember alkotta kincsek találhatók.


Belgium – Spa:
Az alig tízezer lelket számláló kisváros Belgium fő turisztikai központja, ugyanis a turisták körében nagyon népszerűek az itt található gyógy-üdülők, gyógyító ásványi anyagok, szépség és wellness programok.

Olaszország – Monza: A Milánótól 15 kilométerre található Monzában tekintsd meg Porta d'Agrate katedrálist, ami olyan, mintha a milánói dóm kicsinyített mása lenne. A pálya a 688 hektáros Monza Parkban található, ami a kontinens negyedik legnagyobb fallal körülvett parkja. Ennek a déli részén található a Lambro folyó. A pályája mellett található az 1777-1780 között épített kastély, ami a Habsburg herceg, Ferdinánd részére készült.

Mexikó – Mexikóváros: Mindenképpen szervezett, csoportos kirándulás keretén belül fedezd fel a fővárost! A mexikói nyaralás programjából ne hagyd ki az azték és maja emlékek megtekintését! A romok egy része Mexikóváros környékén, míg a másik része a Yucatán-félszigeten található.

Abu Dhabi – Yas Marina: Ha Abu Dhabiba utazol, akkor a saját szemeddel láthatod, hogy hogyan keveredik a régi idő a modern korral. Itt a legrégibb épület is alig több 30 évnél. Az új banknegyed felfedezése mellett keresd fel a bazárt és a Nagy Mecsetet, ahol hatalmas szőnyegek és rengeteg Swarovski kristály tekinthető meg.

Abu Dhabi másik legfontosabb nevezetessége az Emirates Palace, ami igazi építészeti remekmű. A Corniche mesés területen várja a turistákat, hogy valamelyik kávézóban ücsörögve legeltessék a szemüket a csodás városon.

(Forrás: f1vilag.hu, fuggetlenutazo.com, life.hu, 1000ut.hu, utikritika.hu)

Ajánló

Ajánló