Gyilkossági vádak miatt bukta el a karrierjét O.J. Simpson



Sportolók, aki elbukott Hollywoodban!O.J. Simpson: Az 1974-ben született O.J. Simpson nevéről aligha a sportolói vagy színészi pályafutása jut először az emberek eszébe. Simpson a 60-as évek végétől 1982-ig futójátékosként dolgozott és állított fel rengeteg rekordot. Az igazán nagy „hírnevet” azonban 1994-ben szerezte, amikor megvádolták a volt felesége és annak új párja meggyilkolásával.

Bár az „évszázad pere”-ként is emlegetett, tévé által is közvetített bírósági tárgyalássorozat végén felmentették, később Simpson mégis börtönben végezte, igaz, már egy 2007-es Las Vegas-i fegyveres rablás miatt, amiért 33 év börtönre ítélték, de aztán 9 év után szabadlábra helyezték.

Miután beindult a sportolói karrierje, már kapta is a kisebb tévés szerepeket, illetve néhány ismertebb filmben is látható volt a 70-es években. Simpson színészi karrierjének a Csupasz pisztoly-filmek adták meg az utolsó lökés, de ahogy már említettük, az 1994-es év véget vetett a színészi karrierjének.

Dan Marino: Az 1961-ben született Dan Marino 17 éven keresztül volt a Miami Dolphins csapat irányítója. Bár Super Bowlt soha nem nyert, mégis a világ egyik legjobb irányítójaként tartják számon, ráadásul napjainkban is hozzákötődik egy halom pozíciójához köthető rekord.

Marino minden filmben, amiben feltűnt, önmagát alakította. Látható volt a Bad Boys 2-ben, a Sátánkában és A szentfazékban és az 1994-es Ace Ventura – Állati nyomozó című filmekben is, ám mindez nem volt elég ahhoz, hogy igazi karriert építsen, viszont akkoriban bőven megfelelt neki az irányító pozíciója.

Dennis Rodman: Az 1961-ben született Dennis Rodman, avagy becenevén „Féreg” profi kosaras volt a 80-as évek közepétől a 2000-es évek elejéig. A világ egyik legjobb védekező kosárjátékosa ötször nyert NBA bajnokságot, kétszer pedig beválogatták az NBA All Star csapatába, ami mellett több más elismerést kapott. Emellett Rodman kipróbálta magát a pankrációban is a 90-es évek végén, ám jelentős sikereket nem ért el.

Ugyanez történt vele a színészetben, amibe körülbelül ugyanebben az időszakban kóstolt bele. Rodman látható volt néhány tévés és filmes mellékszerepben, majd jött az első komolyabb munkája, a Nyerő páros, amiben Jean-Claude Van Damme-mal dolgozhatott.

A filmes karrierje igazi mélypontja A Féreg akcióba lép című akciófilm volt, amiben egy laza Interpol-ügynököt alakított. Hollywoodnak ennyi elég is volt belőle, így Rodman visszatért a tévés mellékszerepekhez, valamint az olyan filmekhez, amelyekben maximum saját magát játssza.

Michael Jordan: Az 1963-ban született Michael Jordan a valaha volt egyik legnagyobb NBA-sztár, aki 15 szezont húzott le profi kosarasként, és a Dream Team csapat tagjaként két aranyérmet nyert a Los Angeles-i, illetve a barcelonai olimpián.


Jordant rengeteg márka választotta reklámarcnak az elmúlt néhány évtizedben, de ezek közül a Nike a leghíresebb, hiszen direkt a kosaras nevével gyártott cipősorozatot, az Air Jordant, amihez éveken át forgattak tévéreklámokat. Ezek között volt az 1992-es SuperBowl reklámszünetében bemutatott filmecske, amiben Jordan Tapsi Hapsival kosarazott, s ez volt az a reklám, ami aztán a Space Jam – Zűr az űrben című filmet ihlette.

Jordan saját magát játszotta a moziban, ami ugyanis szép sikert aratott, mégsem indította el Jordant a siker útján, így a filmes karrierje itt meg is rekedt. Állítólag azért egy cameo erejéig látható a Space Jam folytatásában.

Hulk Hogan: Az 1953-ban született Hulk Hogan a 80-as években a pankráció egyik, de lehet, hogy a legnagyobb sztárjaként tartottak számon, négyszer szerezte meg a WWF bajnoki címét. Miközben a 70-es évek végétől a WWF legnagyobbjává nőtte ki magát, Hollywoodban is felfigyeltek rá.

A 90-es évektől kezdve izomkolosszusoknak szánt vígjátékokban játszott, de ezeknek tényleg csak a legaljában kapott szerepet. Azóta, ha látható is egy filmben, akkor csak önmagát alakítja.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló