Jógázz a csillagjegyed szerint!



Melyik póz illik hozzád a horoszkóp szerint?Kos: A harcos pózok illenek a leginkább a személiségedhez, mert ezek erősítik a lelkesedést, az aktivitást, a céltudatosságot. Ha lehet, akkor próbáld minél többször beilleszteni a mindennapjaidba a Harcos ászanák bármelyikét!

Bika: A híd- vagy kerékpózt kellene kipróbálnod és minél sűrűbben gyakorolnod, mert ez az ászana a földön tart, nagyon jól erősíti és hajlékonnyá teszi a testedet. Számodra különösen fontos, hogy rugalmassá válj, ebben pedig a jóga sokat segíthet.

Ikrek: A kobrapózt érdemes kipróbálnod, mert ez az ászana jól jelképezi a csillagjegyed kettősségét. A kobrapóz a földön tart, de határozottságot, elszántságot és dinamizmust is jelképez. Az egyszer aktív, tettre kész, lelkes, máskor mélabús személyiségedet nagyon jól egyensúlyba hozhatod ezzel a jógapózzal.

Rák: A napüdvözleteket próbáld ki, ha jógázol. Ez nem egy önálló ászana, hanem a jóga alapvető gyakorlatsora, amivel megnyithatod a szívedet az érzelmek felé. Próbáld minél gyakrabban, lehetőleg a friss levegőn, elvégezni a gyakorlatot, mert általa nyugalomra és békére találhatsz.

Oroszlán: A macskapóz illik hozzád a legjobban. Ha rendszeresen gyakorlod, akkor a derekad és a hátad nagyon hálás lesz neked érted. A macskapóz kiválóan nyújtja a gerinc körüli izmokat, a nyakat, erősíti a hasat, ellazít és oldja az érzelmi feszültségeket.

Szűz: Hozzád a hegytartás vagy a lefelé néző kutyapóz illik, mert ezek erősítik a földdel való kapcsolatodat. Jól tennéd, ha munka közben szánnál néhány percet arra, hogy ebbe az ászanában nyújtsd a testedet, mert ez felfrissíti a gondolataidat, energiával tölt fel, erősít, stabilizál, kiegyensúlyoz.

Mérleg: Hozzád a saspóz illik, mert ez hatékonyan hat az elmédre és a testedre. A saspózt nehéz kitartani, ezért elszántságot, türelmet és rendszeres gyakorlást követel. Bátran próbáld ki, szánj rá időt és energiát, fejlődj benne, mert szükséged van arra az érzelmi egyensúlyra, harmóniára, amit a saspóztól megkaphatsz.

Skorpió: Erős érzelmek mozgatnak, intenzíven, tevékenyen éled a mindennapokat, ezért a csónakpóz illik hozzád a legjobban. Ez az egyáltalán nem könnyű jógapóz erősíti a lábakat, a gerincet, a hasizmokat, javítja az állóképességet, a koncentrációt.

Nyilas: Kedves, optimista, kalandot és kihívást kereső személy vagy, emiatt a félhold jógapóz illik hozzád a leginkább. Ez az egyensúlyozó ászana segíthet az összpontosításban, fenntarthatja az elszántságodat, céltudatosságodat és a magabiztosságodat.

Bak: A tevepóz gyakorlásával elmélyedhetsz, megismerheted a saját tested határait, amiket természetesen feszegethetsz is, ha gyakran megismétled a gyakorlatot. Ez a jógapóz a földön tart, fiatallá és fitté tesz, ráadásul rugalmasságot tanulhatsz általa, ami számodra fontos lecke.

Vízöntő: A kéztámaszos ászanák, például a varjúpóz jelenthet számodra kihívást. Az első néhány alkalommal nehéznek tűnhetnek ezek a gyakorlatok, de éppen az a lényege, hogy megtaláld magadban azt az erőt, egyensúlyt, amivel képes leszel kitartani a pózokat.

Halak: A delfinpóz való hozzád. Ezt elvégezheted alkaros fekvőtámaszként (planking), de a csípődet hegytartásszerűen feltolva is. A delfinpóz megtanít, hogy a tested és az elméd bármire képes.

(Forrás: nlcafe.hu)

Ajánló

Ajánló