Kiömlött kávé miatt fizetett a McDonald’s



A legfurcsább indokok, amelyek miatt valaha pert indítottak az emberek.Spermalopás: 1998-ban perelte be Peter Wallis a volt barátnőjét, Kellie Smith-t, mert a nő a beleegyezése nélkül termékenyítette meg magát Wallis spermájával. A férfi szerint Smith becsapta, mert azt hazudta, hogy fogamzásgátlót szed.

Wallis anyagi kártérítést akart, arra hivatkozva, hogy később egy olyan gyerek után kell tartásdíjat fizetnie, akit ő nem is akart. Smith védőügyvédje azzal érvelt, hogy senki sem kényszerítette arra a férfit, hogy az lefeküdjön a volt barátnőjével, tehát a spermát ajándékként kell kezelni. A pert Smith nyerte.

Meleg helyzetben a McDonald’s: 1992-ben Stella Liebeck az unokájával tért be az autós McDonald’s-ba, ahol a 72 éves asszony kávét rendelt. Liebeck szeretett volna tejszínt és cukrot tenni a kávéjába, ám a folyamat során a kávé az asszony ölébe ömlött.

Liebeck mindkét combján harmadfokú égési sérülést szenvedett, ami miatt nyolcnapos kórházi kezelésre szorult. Az asszony beperelte a McDonald’s-ot, és körülbelül 5 millió forintnak megfelelő összegű kártérítést követelt. Liebeck ügyvédei kiderítették, hogy 1982 és 1992 között több, mint 700 hasonló eljárást indítottak a McDonald’s ellen. Liebeck megnyerte a pert, és a követelt összeg többszörösét kapta.

Amikor átver a rádióállomás: Catherine McGowan 2000-ben telefonált be egy rádióműsorba, mert meg akarta nyerni a fődíjat, ám a műsorvezető azt nem árulta el, hogy a Renault Clio nem igazi autó, hanem csak egy játék. A nyertes, de csalódott McGowan beperelte a rádióállomást. McGowan megnyerte a pert, ami miatt kirúgták azt a DJ-t, aki a megtévesztés mögött állt.

Veszélyes Nike fegyver: Sirgiorgio Sanford Clardy börtönbüntetést kapott, amiért többször megtaposta az áldozata arcát egy portlandi motel előtt. Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy több helyen össze kellett varrni az arcát, és plasztikai műtéten is át kellett esnie.

Clardy később a cipőmárkát vádolta, mert szerinte tájékoztatniuk kellett volna a vásárlókat, hogy ennyire súlyos sérülést okozhat a lábbelijük. Természetesen a pert se a Nike, se a bíróság nem vette komolyan.

Túl ijesztő Halloween: Az Universal Stúdió híres rendezvénye a Halloween Horror Éjszakája, ahova Cleanthi Peters 1998-ban látogatott el az unokájával, akivel bement az egyik elátkozott házba.

Később Peters testi és érzelmi károk miatt beperelte a stúdiót. A nő elmondta amikor az unokájával a kijárat felé menekültek egy láncfűrésszel hadonászó alak elől, akkor megcsúsztak az ajtóban, mert az nedves volt attól a szerkezettől, amivel a stúdió lehűti az attrakcióból kilépő embereket. Peters 4 millió forintnak megfelelő kártérítést követelt. A felek peren kívül megegyeztek.

Büdös lábak: Teunis Tenbrook a holland Erasmus Egyetemre diákjaként tanult, ám 1999-ben kirúgták, ugyanis a kellemetlen lábszaga zavarta a többi diákot és a tanárokat az órákon való koncentrálásban. Tenbrook azt akarta, hogy visszavegyék, ezért beperelte az egyetemet. A 10 évig húzódó ügyet végül a diák nyerte.

Téves időjárás-előrejelzés: Egy izraeli nő beperelte Danny Rup időjárás jelentőt, amiért az napos időt ígért. A felperes ennek megfelelően öltözött fel, ám kitört a vihar, amiben csúnyán megfázott. A bocsánatkérését és nagyjából negyedmillió forintnak megfelelő kártérítést követelt a férfitől, akivel végül peren kívül megegyeztek.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló