A történelem híres alakjai rettegtek a rovaroktól, a tűztől, a betegségektől



Moammer Kadhafi, Franklin D. Roosevelt, Dzsingisz kán, Adolf Hitler, de Nagy Péter cár is félt a rovaroktól, a tűztől, a repüléstől vagy például a kutyáktól.Franklin D. Roosevelt és a tűz: A gyerekkori rossz tapasztalatai miatt félhetett a tűztől Roosevelt, az 1920-as években kezdett csak igazán rettegni, mert akkor a kerekesszékbe kényszerült, és azt hitte, hogy egyszer mozgásképtelenként fog bent rekedni egy lángoló épületben.

Hérakleitosz bizánci császár és a víz: Állítólag Stephanos azt olvasta ki a csillagokból, hogy a császár vízbe fog fulladni, ennyi pedig elég volt ahhoz, hogy Hérakleitosz rettegjen a víztől. Amikor Szíriában legyőzték az arabok, akkor a menekülő Hérakleitosz sok időt elpazarolt a boszporuszi átkelésnél, mert túlságosan rettegett a víztől.

Adolf Hitler és a fogorvosok: Hitler fogorvosa Dr. Hugo Blaschke arról beszélt, hogy Hitler gyakran panaszkodott, hogy fáj a foga, a lehelete borzalmas volt, sárgultak a fogai, aftái és ínyproblémái voltak, mert túlságosan félt a fogorvostól.

Dzsingisz kán és a kutyák: A mongolok nagyvezére az anyjától, a feleségétől és a kutyáktól félt a leginkább. Voltak, akik bírálták Dzsingisz kánt a félelme miatt, ám mongol kutyák nagyok, agresszívek és gondolkodás nélkül széttéphetik az embert, tehát okos dolog tartani tőlük.

Winston Churchill és a nyilvános beszéd: A XX. század egyik legjelentősebb szónoka volt Winston Churchill, a korábbi brit miniszterelnök, akinek a korai éveiben gondjai voltak a nyilvános beszéddel.

Churchill azzal próbálta megoldani a problémát, hogy hetekkel korábban elkezdte a felkészül a nyilvános felszólalásokra, valamint értelmetlen nyelvtörőket is gyakorolt, hogy a zavaró helyzetek se fogjanak ki rajta.

Moammer Kadhafi és a tériszony: Líbia volt diktátora rettegett a magasságtól, nem volt hajlandó 8 óránál többet a nyílt víz felett repülni. Mindez sok problémát okozott azoknak, akik Kadhafi utazásait szervezték.

VIII. Henrik és a betegségek: Az angol uralkodó elsősorban a pestistől és az „angol izzadástól” rettegett. Az 1528-as járvány idején az uralkodó a királynéval és a szeretőjével, Boleyn Annával a hertfordshire-i rezidenciájába utazott Londonból.

Amikor azonban Anna komornái megbetegedtek, akkor VIII. Henrik 20 kilométerrel arrébb költözött, a lányt pedig visszaküldte az apja házába, az ország második legjobb orvosával. Anna meggyógyult, a járvány pedig lassan megszűnt a fővárosba, tehát a király és a királyné visszaköltözhetett Londonba.

Kim Dzsong Il és a repülés: Észak-Korea volt diktátora annyira félt a repüléstől, hogy ahova csak lehetett, páncélozott vonattal utazott. A félelme nem volt alaptalan, ugyanis Kim Dzsong Il 1976-ban helikopterbalesetet szenvedett, aminek következményeként hosszú forradás maradt a homlokán, valamint komoly fizikai és lelki megpróbáltatásokkal kellett együtt élnie.

Augustus császár és a villámok: Suetonius, római történetíró szerint Augustus császár, a Római Birodalom alapítója, félt a vihartól és a villámlástól. Ennek oka az volt, hogy a cantabriai hadjárat idején, amikor az egyik éjszaka kiment az árnyékszékre, akkor majdnem villámcsapás érte.

Nagy Péter cár és a rovarok: Az orosz cár képes volt még az épületből is kimenekülni, ha meglátott egy csótányt. Állítólag országjárás közben mindig kisepertette a szállását a szolgáival, hogy ezzel intézze el a csótánymentesítést.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)



Ajánló

Ajánló