A Vogue és a Victoria's Secret legnagyobb 2017-es botrányai



Sokkoló, kínos és megdöbbentő hírek nehezítették meg a két divatmárka tavalyi évét.Kitálalt a brit Vogue-tól kirúgott divatszerkesztő: 2017-ben, 25 évnyi együttműködés után, után távozott az 59 éves főszerkesztő, Alexandra Schulman, akinek az utódja a 46 éves, ghánai származású Edward Enninful lett.

A váltás után állítólag 3 perc alatt döntött arról az új vezetőség, hogy megválnak a 36 éve a márkának dolgozó, Lucinda Chamberstől. A sértett divatszakértő így nyilatkozott az elbocsátása után:

„Jó ideje nem olvasom a Vogue-ot, talán azért, mert túl közel voltam hozzá, talán túl régóta dolgoztam benne, és egyébként sem éreztem a magaménak a Vogue életmódot. Az újságban megjelenő ruhák legtöbbje elérhetetlen az emberek számára, mert nevetségen drágák.

Sajnálatos, hogy a magazinok mára elvesztették a korábbi tekintélyüket, mert inkább a gyorsaságra és az exkluzívitásra fektetik a hangsúlyt, miközben elfelejtenek hasznosak lenni. A divat folyamatosan olyasmit próbál eladni, amire semmi szükség. Nincs szükség még egy táskára, cipőre, márkára.

A magazinok miért nem lehetnek egyszerre hasznosak és inspiratívak? A divatban nem lehet hibázni, különösen a közösségi oldalak korában, ahol mindenkinek sikeres, varázslatos az élete. Senki sem hibázhat, ez pedig szorongást és terrort szül.”

Megszűnik a nyomtatott Teen Vogue: 2017 novemberében döntött úgy a kamaszoknak szóló lap vezetősége, hogy több, mint egy évtized után megszűnik a magazin nyomtatott verziója. A döntés hátterében az állhat, hogy a politika lefedettség miatt, a Teen Vogue sokat veszített a hitelességéből. A magazin online még elérhető.

Furán értelmezte a Vogue a sokszínűséget: 2017 márciusában végre megjelent a Vogue sokszínűséget ígérő kiadása, amivel azt az állítást akarták megcáfolni, mely szerint a világ tele van „fehér bőrű, sovány, szőke nőkkel”. A Mikael Jansson által készített fotók többsége mégsem ezt az állítást bizonyította.

A Phyllis Posnick által stylingolt „Spirited Away” divatanyag például nagy felhördülést okozott, mert a chicagói származású Karlie Kloss jelent meg gésaként az Ise-Shima Nemzeti Parkban. Ez felvetette azt a kérdést, hogy a Vogue szerkesztősége miért nem japán modellt alkalmazott a divatanyaghoz, ha egyszer a sokszínűséget akarták népszerűsíteni?

A Twitter azonnal kikezdte a divatanyagot, a modell pedig bocsánatot kért azoktól, akiket esetleg kulturálisan érzékenyen érintettek a képek.

Gigi Hadid az ázsiaiakon viccelődött: Gigi Hadid húga, Bella 2017 februárjában posztolt egy videót, amelyen a nővére úgy nevetgél, hogy egy Buddhára vagy szamurájra emlékeztető süteményt tart a kezében.

A felvétel miatt sokan ellenezték, hogy Gigi fellépjen a Victoria's Secret sanghaji bemutatóján. A modell bocsánatot kért, de így sem vehetett részt a fehérnemű márka bemutatóján, ami egyébként a tavalyi év egyik legbotrányosabb bemutatója volt.

Lerasszistázták a Victoria's Secret modelleket: A Victoria's Secret sanghaji showja botrányosan alakult. A legnagyobb felháborodást az váltotta ki, hogy a többségében fehér modellek együtt énekelték Cardi B „Bodak Yellow” ellentmondásos dalát, amiben elhangzik a manapság tabunak számító n-szó, azaz a néger szó. Az interneten alaposan kikezdték a márkát, a modelleket pedig rasszistának nevezték.

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló