Valóság ihlette filmes trükkök



Félbelőtt nyílvessző, Scooby Doo gonosztevői és a Cápavihar sem az írói fantázia terméke.A filmekben rengeteg hihetetlen dolgot láthatunk, amelyek jó részéről azt gondolhatjuk, hogy ilyesmi soha nem történhet meg a valóságban, sőt, egyes esetekben túlságosan elszaladt az írók fantáziája, ám az igazság az, hogy néhány elképzelhetetlennek tartott trükk az életben is megtörtént.

Scooby Doo gonosztevői: A valóságban a legtöbb bűnöző nem szokta szellemként ijesztgetni az áldozatait, de kivételek mindig vannak. Például Szemkötős Pete, brit bányász, akit azzal bíztak meg, hogy felügyeljen egy csapat koreai aranybányászt.

Pete biztos volt abban, hogy a koreaiak meglopják, amikor nem figyel rájuk, ezért a főnökeivel gramofont helyeztek el a tárnába, hogy ijesztő hangfelvételt játsszanak le vele. A túlvilági hang figyelmeztette a bányászokat, hogy gonosz szellemek fogják kísérteni az őseik sírják, ha nem adnak vissza mindent, amit elloptak.

A koreaiak nem csak visszaadták, amit elvettek, hanem összekötözött csirkéket és disznókat is bedobtak a tárnába, hogy kiengeszteljék a szellemet. Emellett dobokat vertek, miközben egy nő a tárna szélén állva várta, hogy a szellem megszállja. Amikor a koreaiak azt hitték, hogy a szellem elfoglalta a nő testét, akkor összeverték.

A félbelőtt nyílvessző: A valóságban már többen is megcsinálták ezt a trükköt. Az egyik eset 1938-ban a Kertész Mihály-féle Robin Hood feldolgozás forgatásán történt, ahol Howard Hill Erol Flynn helyet próbálkozott meg Robin díjnyertes lövésével. A bravúr sikerült.

Karddal a golyó ellen: Isao Machii, japán iadio mester a világ leggyorsabb kardforgatója. Machii sok évnyi gyakorlás után vállalkozott arra, hogy levág a levegőben egy gépfegyverből rálőtt lövedéket, ez pedig sikerült neki.

Cápavihar: 2017 márciusában a Debbie-ciklon felkapott egy bikacápát, amir az ausztrál Ayr városban, az út kellős közepére tett le. Szerencsére a vihar miatt üresek voltak az utcák, tehát senki sem sérült meg.

A pingvin esernyőfegyvere: A Batman szereplői rendelkeznek némi valóságalappal. Például a Pingvin jellegzetes fegyvere, a pingvinpuska tényleg létezik, ráadásul nem is egy igaz történt kapcsolódik hozzá.

Az egyik szerint a bolgár emigráns író, Georgi Markov Angliában élt, ahol a Szabad Európa Rádiónak dolgozott. Mivel erősen kritizálta a bolgár rezsimet, ezért valószínűleg sok ellenséget szerzett. 1978-ban Markov munkába tartott, amikor egy idegen a lábához ütötte az ernyőjét.

Az író különös szúrást érzett, majd megbetegedett. Az orvosok megvizsgálták a férfit, de semmiféle mérget nem találtak a szervezetében. Markov hamarosan meghalt. A halála után a boncolásból kiderült, hogy az esernyőben ricinnel töltött apró golyók voltak, ám az esernyő technikailag nem volt lőfegyvernek nevezhető. A hidegháború alatt a CIA sorozatban gyártotta az esernyőpuskákat a kémeik számára.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló