Az anyósa miatt szökött el a családjától Salvatore Mannino



Amnéziát színlelt az olasz férfi, aki az otthoni tarthatatlan helyzet elől menekült el.Nők és férfiak tucatjai panaszkodnak az anyósukra világszerte, de valószínűleg csak nagyon keveseknek jut eszébe olyasmi, amit Salvatore Mannino tett meg a családjával. A Pisa melletti Lajatico faluból származó, nős, négygyermekes, 52 éves, vállalkozóként dolgozó férfi akkor bukott le, amikor Skóciába turistáskodott.

A férfi elmondta az olasz hatóságoknak, hogy a nyolc évvel ezelőtt hozzájuk költöző anyós volt az oka annak, hogy elment otthonról, ugyanis az anyós érkezése óta Mannino elnyomott férjnek és apának érezte magát.

A házban mindig mindennek úgy kellett lennie, ahogy a nő akarta, ráadásul folyton a veje és a lánya közé állt. Mannino sokáig tűrt, de egy hónappal ezelőtt drasztikus lépésre szánta el magát, és elszökött otthonról.

A férfi egy kódolt levelet hagyott hátra a 18 éves fiának, amiben bocsánatot kért azért, hogy elhagyta. Emellette egy pénztárcát is maga mögött hagyott, benne 10.500 euróval. Mannino első útja Prato városába vezetett, ahol a kínai negyed egyik szupermarketjében dolgozott.

Az olasz nyomozók megvizsgálták a férfi számítógépét, aminek kereső programjából kiderült, hogy Mannino tudatosan készült arra, hogy hogyan tűnhetne el a világ szeme elől. Azt a gyanút gyorsan elvetették, hogy a férfi a kínai maffia elől akart elmenekülni.

A kínai negyedet elhagyva, Mannino vonatra szállt, amivel Skócia fővárosába utazott, ahol meg akarta nézni a híres St.Giles katedrálist, de a bejáratnál, miközben a sorban állt, rosszul lett és elájult.

A kórházban magához tért Mannino azt hazudta az orvosoknak, hogy emlékezetkiesése van. Az orvosok eleinte úgy vélték, hogy a férfi pszichiátriai beteg, aki disszociatív személyiségzavarban szenved.

A rendőrök végül a tetoválásai alapján azonosították a férfit, aki ekkor belátta, hogy ideje mindent bevallania. Kiderült, hogy nem az anyósa terrorja volt az egyetlen, ami rávette a menekülésre, ugyanis kíváncsi volt, hogy a családja hogyan boldogulna nélküle, mert szerinte csak így értették volna meg, hogy mit jelent az, ha ő nincs velük.

Mannino nem akart örökre elmenni, ugyanis úgy tervezte, hogy néhány hétig távol marad, majd hazamegy, elmagyarázza a családjának a szökése okait, majd attól kezdve ő diktálta volna a családi élet szabályait.

A pisai Santa Chiara pszichiátriai intézetben vizsgálat alatt álló férfi már nagyon sajnálja, hogy ekkora zűrzavart okozott, de abban még most is biztos, hogy valamit tennie kellett azért, hogy megváltozzon az otthoni elviselhetetlen állapot.

Az ügyben az is kiderült, hogy a külvilág semmi sem vett észre abból, hogy feszült a viszony Mannino és a nyugalmazott tanítónő Sandra között. Ők azt nyilatkozták, hogy azt hitték, hogy anyós és veje nagyon jó kapcsolatot ápol egymással.

A feleség unokaöccse azt mondta egy milánói lapnak, hogy Mannino egy évvel korábban céget alapított, amibe társként az anyósát is bevette. Úgy tűnt, hogy ez az üzlet is jól megy. Lajaticóban mindenki mintacsaládnak tekintette Manninóékat, de most Francesca, a feleség, teljesen összetört, és nem érti, hogy mi játszódhatott le a férje fejében.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló