Tragikus hirtelenséggel elhunyt sztárok



Hírességek, akik túl fiatalon távozottak az élők sorából.Paul Walker: A Halálos iramban sztárja 2013-ban, nem sokkal a 40. születésnapja után, a sors kegyetlen iróniájaként, autóbalesetben vesztette életét. A színész egy katasztrófa sújtotta területeket segítő jótékonysági szervezet rendezvényen ült be az egyik barátja Porschéjába, amivel fának csapódtak.

Anton Yelchin: Sokan a Star Trek-reboot Chekovjaként ismerik Anton Yelchint, aki 27 éves korában halt meg, amikor elütötte a kocsifeljáróról fékhiba miatt leguruló autója.

Bruce Lee: A harcművészetek egyik leghíresebb filmes arca Bruce Lee, aki gyereksztárként, Hongkongban kezdte a karrierjét. Lee 1973. június 26-án, 32 évesen, napokkal A sárkány közbelép bemutatója előtt halt meg, amikor a beszedett fájdalomcsillapító egyik összetevője agyduzzadást okozott nála.

Brittany Murphy: Sorozatszerepekkel kezdte a pályafutását Brittany Murphy, akinek az igazi áttörést a Spinédzserek című, nagy sikerű sorozat hozta meg a kilencvenes években. Murphy 2009-ben, 32 évesen, légúti fertőzés miatt hunyt el.

Brandon Lee: Bruce Lee fia értelmetlen és bizarr halált halt 1993-ban, amikor A holló forgatáson véletlenül meglőtték egy olyan pisztollyal, amelynek csövében a korábbi felvételek során beleragadt egy ólomlövedék, ami a vaktölténnyel együtt kirepült és Lee hasába fúródott.

James Dean: James Dean 1955-ben, 24 évesen, a sztársága kellős közepén szenvedett halálos autóbalesetet.

Heath Ledger: A színész igazánn ünnepelt sztárrá 2005-ben a Brokeback Mountain – Túl a barátságon című filmmel vált, amiért Oscar-jelölést kapott, ám mégsem ez volt Ledger karrierjének legmeghatározóbb alkotása, hiszen ezt felülmúlta Christopher Nolan A sötét lovagja, amiben Ledger kapta Joker szerepét.

Ledger azonban már nem arathatta le az alakításáért járó babérokat, ugyanis hónapokkal a film bemutatója előtt, 2008. január 28-án, 28 éves korában, (feltehetően) véletlen gyógyszer túladagolásban, életét vesztette. A halálához állítólag köze volt annak, hogy milyen megterhelő volt számára a szerep, ami miatt gyógyszereket kezdett szedni.

Marilyn Monroe: A negyvenes évek végén kezdett színészkedni a hollywoodi filmtörténelem legnagyobb szexszimbóluma. Monroe 1962-ben, 36 éves korában halt meg. A holttestét egy hotelszobában fedezték fel, körülötte üres altatótablettás üvegekkel. Habár Monroe halála öngyilkosságnak tűnik, mégis az összeesküvés-elméletek szerint megölték.

Corey Haim: A nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb gyerekszínésze volt Corey Haim, aki olyan filmekkel futott be, mint az Elsőszülött és a Lucas és a szerelem. Haim gyógyszerfüggőségében valószínűleg nagy szerepet játszott, hogy fiatalkorában szexuálisan zaklatták a meg nem nevezett hollywoodi nagyságok, és az, hogy a kilencvenes években zátonyra futott a színészi karrierje.

Haim 2010-ben, 38 éves korában halt meg. Az egykori gyereksztár holttestére az otthonában találtak rá. Később kiderült, hogy légző- és szívrendszeri problémák vezettek Haim halálához.

River Phoenix: Az Állj mellém! tette Hollywood egyik legígéretesebb gyereksztárjává River Phoenixet, aki nem akart tinibálvánnyá válni, ezért a nagy filmszerepeket visszautasította és inkább olyan független filmekben játszott, mint A kis Nikita vagy az Üresjárat. Az utóbbiért Oscar-jelölést is kapott.

Phoenix élete 1993. október 31-én, 23 éves korában ért véget, amikor Johnny Depp tulajdonában lévő Viper Room éjszakai klubban, többek között morfiumból és kokainból álló drogkoktélt juttatott a szervezetébe.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló