Idegesítő szokások az online ismerkedésbenVálaszmegvonástól a kísértésig minden volt 2018-ban, ami miatt inkább a boldog szingliséget választhatták a párkeresők.A modern technika sok téren, például a munkában, a pénzügyek intézésében, szeretteinkkel való kapcsolattartásban, tanulmányokban, megkönnyíti az életünket, de a randevúzás esetében inkább megnehezítette a dolgunkat.

Ennek oka az, hogy egyre több idegesítő randitrend terjed el az online ismerkedés terén. Néhány éve még amiatt bosszankodtunk, ha kiderült, hogy valakinek az egész profilja hazugság, vagy egyik napról a másikra szellemként tűnt el, ám 2018-ban olyan dühítő szokások jelentek meg, amelyek miatt visszasírhatod a catfisht és a ghostinget.

Íme 2018 legdühítőbb randitrendjei, amiket 2019-ben kerülj el!

Válaszmegvonás – R-bombing: Itt arról a jelenségről van szó, hogy látod, hogy a másik megnyitotta, elolvasta az üzenetet, de válaszolni már nem hajlandó rá. Az illető ezzel azt az érzetet kelti, hogy annyira nem érdekli az, amit írtál, hogy válaszolni sincs kedve.

Sunyítás – curving: Ebben az esetében csak napokkal később ír vissza az üzenetre beszélgetőpartner, méghozzá olyan átlátszó indokkal, hogy nagyon sok a dolga, pedig milyen jó lett volna találkozni, és hasonlók.

Ennek a kamunak véletlenül se dőlj be, mert akkor csak megint ott találnád magad, hogy napokig vársz, hogy végre válaszoljon.

Húzás – breadcrumbing: A másik fél csak morzsákat dob neked, keveset ad magából, hosszabb-rövidebb időre eltűnik, máskor nagyon szépeket bókol, vagy ő veszi fel újra a beszélgetés fonalát. Például a képed alá azt írja, hogy gyönyörű vagy, majd napokig nem veszi fel a telefont. A legjobban akkor jársz, ha elkerülöd az ilyen embert, mert ez a viselkedés az őrületbe kergethet, ráadásul az, aki csinálja, csak a hiúságát szeretné legyezgetni veled.

Füllentgetés – kittenfishing: Ez az idegesítő randitrend arról szól, hogy az illető pár évvel korábbi profilképet tölt fel magáról, amin még nem kopaszodott, nem volt 40 kilóval kövérebb, mint most, vagyis lehet, hogy tényleg ő van a képeken, ám a személyes találkozásnál pofon fog vágni a valóság.

Kirakatrendezgetés – Instagrandstanding: Talán már veled is előfordult, hogy egy-két posztodat úgy szerkesztetted meg, hogy az elnyerje valaki tetszését. Például tudtad, hogy a neked tetsző személy imád túrázni, ezért elmentél egy cipőboltba, ahol felpróbáltál egy túrabakancsot, lefényképezted magad, majd a fotót feltöltötted a közösségi oldalakra, hogy bevágódj nála.

A kirakatrendezgetés tulajdonképpen nem kártékony, mert ezzel nem ártasz a másiknak, de rád akkor sem vet jó fényt, ráadásul, ha komolyra fordul a kapcsolat, és a párod szeretne túrázni veled, akkor ki fog derülni, hogy soha az életben nem túráztál.

Keringés/ólálkodás – orbiting: Ebben az esetben a beszélgetőpartner néha-néha lájkolja a képeidet, megosztja a bejegyzésedet. Az ilyen személy olyan, mintha lenne, de közben még sincs. A legjobb, ami tehetsz, ha nem mész bele ebbe a játékba, hanem egyszerűen tiltsd le az ólálkodót!

Kísértés – zombiing: A zombiing arról szól, hogy az illető egyszer csak feltámad és újra írogatni, hívogatni kezd. Ebben az esetben nem paranoia, ha arra gondolsz, hogy az illető talált valaki mást, akivel mégsem jött össze a dolog, és most újra bepróbálkozik nálad, vagy csak annyira unatkozott, hogy úgy döntött, annál még a veled való beszélgetés is jobb.

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló