Pozitív kritika ellenére bukott meg a Testvérlövészek



Anyagilag nem kifizetődő filmek 2018-ban.A filmipar soha nem volt kiszámítható, hiszen minden évben, így tavaly is előfordult, hogy egy alkotást a bemutató előtt temettek, ám az nem várt sikert aratott, de arra is sok példát találhatunk, hogy egy filmet kasszasikernek hittek, de aztán a nézőket egyáltalán nem érdekelte.

2018-ban voltak nagy sikerek, de hatalmas anyagi bukások is. Az alábbi listára olyan tavaly megbukott filmek szerepelnek, amelyeket legalább 1000 moziban bemutattak az Egyesült Államokban, azok pedig kimaradtak, amelyek messze elmaradtak a várakozástól, de a box office szerint mégis profitot termeltek.

Testvérlövészek (The Sisters Brothers): A pozitív kritika ellenére bukott meg az Annapurna Pictures westernfilmje, ami egész jól indított, mert a korlátozott megjelenés ellenére, sikerült erős számokat produkálnia. A Joaquin Phoenix és John C. Reilly főszereplésével készült Testvérlövészek akkor indul meg a bukás felé vezető úton, amikor a száz alatti moziszámot megtízszerezték.

Hurrikán-meló (The Hurricane Heist): Az amerikaiakat sem érdekelte a hurrikán közepén található kincs megszerezéséről szóló film, amit a Halálos iramban-franchise atyja, Rob Cohen készített, ám valamiért nem haladt a korral, ezért olyan, mintha a kilencvenes évekből csöppent volna a mozikba a film.

Action Point - Extrém vidámpark (Action Point): Még az alacsony költségvetésből készült Upgrade is jobb volt a maga 4,7 millió dolláros nyitányával, mint az Action Point - Extrém vidámpark, ami ennek az összegnek csak a felére volt képes.

Az élet maga (Life Itself): A kritikusok darabjaira szedték a filmet, amit a rendező úgy próbált megvédeni, hogy közölte a fehér férfi újságírók nem tudják elviselni az érzelmes történeteket. Az, hogy kinek van igaz, lényegtelen, mert a száraz tény az, hogy az átlagnézőket nem érdekelte a dráma, ami csak 2,1 millió dollár bevételre volt képes az nyitóhétvégéjén.

Sgt. Stubby: An American Hero: A bukás oka az lehetett, hogy a Sgt. Stubby: An American Hero egy lebutított gyerekmesének tűnik, de az egyáltalán nem család- és gyerekbarát második világháborúban játszódik, tehát a szülők nem valószínű, hogy ezt a filmet választják a családi mozizásra.

Hotel Artemis: A Jodie Fosterből, Dave Bautistából, Sterling K. Brownból és Jeff Goldblumból álló szereposztást látva nehéz elhinni, hogy a Hotel Artemis megbukott 2018-ban, pedig ez az igazság. A toplistán csak a nyolcadik helyet szerezte meg a 3,2 milliós dolláros, nagyon karcsú bevételével.

A bűnözőknek vendégül látó szállodáról szóló film vegyes kritikát kapott, a Rotten Tomatoeson 57 százalékon áll, a nézők értékelése pedig még ennél is rosszabb. A mozikban csak hat hétig játszották Hotel Artemist, ami az Egyesült Államokban a költségvetésének felét hozta vissza.

Kin: Amerikában a munka ünnepe szeptember első hétfője, emiatt a hosszú hétvégét az egyik legrosszabb hétvégeként tartják számon a mozik, ráadásul ugyanez az időpont jelzi a nyári filmszezon végét.

A Kin valamiért mégis ezen a hétvégén került be a műsorba, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a mindössze 3 millió dolláros nyitánnyal a toplista tizenkettedik helyére sikerült belőnie magát. Négy héttel később el is tűnt a mozikból a sci-fi-thriller.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló