Öt rejtély, amit 2019-ben sem sikerült meg megoldani



Továbbra sem derült ki, hogy ki és miért követte el az alábbi bűncselekményeket.Hiába a kitartó nyomozás, szemtanúk és bizonyítékok, előfordul, hogy egy bűncselekmény örökre megoldatlan marad, vagy csak sok-sok évvel később sikerül kideríteni, hogy ki és miért követte el a gaztettet. Az alábbi ügyekben azonban még 2019-ben sem történt előrelépés.

Aarushi Talwar meggyilkolása: 2008. május 16-án fedezték fel a 13 éves Aarushi Talwar holttestét az indiai Noidában lévő otthonában. Valaki elvágta a lány torkát. A gyilkosság első számú gyanúsítottja a 45 éves háztartásvezető, Hemraj Banjade volt, de május 17-én valaki őt is megölte. A holttestét a ház egyik teraszán fedezték fel.

A hatóság Talwar szüleit is megvádolta. Egyes feltételezések szerint azért, mert a lány viszonya megromlott a szüleivel, legalábbis az apjával, de egy másik elképzelés szerint a szülők belekeveredtek valamibe, amivel kapcsolatban el akarták hallgattatni a lányt.

A szülőket 2013 novemberében elítélték, de 2017-ben felmentették őket, így továbbra sem derült ki, hogy ki ölte meg a lányt.

Kék kislány: 1975. augusztus 10-én, Birminghamben játszani ment a 8 éves Helen Bailey. Mivel a kislány nem ért haza a megbeszélt időre, ezért az aggódó anyuka értesítette a rendőrséget. Másnap reggel egy sűrű erdőben, Booth Farm területén találták meg a gyerek holtestét, akinek a rajta lévő ruha színe miatt adták a kék kislány nevet.

Az áldozat torkát elvágták, de a nyomozás során kiderült, hogy meg is fojtották. Valaki később „bevallotta” a gyilkosságot, ám az illetőt mégsem vádolták meg. 2019 júliusában indítványozták az 1979-es gyilkosság újbóli vizsgálatát.

Ryan Singleton eltűnése: A Las Vegasban modellként dolgozó, 24 éves Ryan Singleton gy döntött, hogy nyaralni megy. 2013 júliusában hazautazott Los Angelesbe. Miután Singleton autója lerobbant a Mojave-sivatagban, egy autópálya járőr elvitte a közeli pihenőhelyre, ahol Singleton felhívta az egyik barátját, de mire az megérkezett, addigra ő eltűnt.

Singleton holttestét 3 hónappal később fedezte fel két kocogó két mérföldnyire onnan, ahol utoljára látták a pihenőben. Az áldozat szeme és belső szervei hiányoztak, emiatt a férfi anyja biztos volt benne, hogy Singleton „illegális szervkereskedelem” áldozata lett. Az ügyet mér 2018 decemberében is vizsgálták, de egyelőre csak az a biztos, hogy a férfi megölték.

Ashley Turner halála: 2005-ben az izlandi Keflavik Tengerészeti Légiközlekedési Állomáson állomásozott Ashley Turner pilóta, amikor a kollégiumi szobája közelében megölték. A 20 éves lány szülei a világhálóról tudták meg, hogy mi történt, miután a katonai nyomozók kijelentették, hogy Turner fej és nyaki sérülésekbe halt bele.

Kiderült, hogy a fejen és nyakon szúrt pilóta korábban vallomást tett egy szintén a kollégiumban lakó férfival szemben. A gyilkossággal Calvin Eugene Hill pilótát gyanúsították meg, de 2007-ben ejtették az ellene felhozott vádakat.

A Wickenburgi mészárlás: 1871. november 5-én hét utas szállt fel egy személyi buszra Wickenburgba, hogy eljussanak Kaliforniába, de az utat csak ketten élték túl, ugyanis a buszt indulás után megtámadták. A sofőrt és öt utast lemészárolták.

William Kruger, a túlélők egyike, azt állította, hogy egy indiánokból álló banda támadt a buszvezetőre. Mollie Sheppard, a másik túlélő viszont mexikói bandát vádolt. Az igazi gyilkosokat soha nem kapták el. Egyesek szerint a támadók direkt öltöztek indiánnak, de mások szerint a két túlélő ölte meg a többieket.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló