Itt a Google 2019-es magyar keresési listája!Milyen kifejezések, események, filmek, fesztiválok, receptek, diéták és telefontípusok érdekelték a leginkább a hazai internetőzeket?A Google 19 éve minden esztendő végén nyilvánosságra hozza, hogy a különböző országok internetezői mi mindenre kerestek rá az elmúlt hónapokban. Ezek a listák mindig egyedi betekintést engednek abba, hogy mely témák, események érdekelték a legjobban a világot és Magyarországot.

A Google 74 ország legnépszerűbb témáit gyűjtötte össze a top 10-es listáira. Ezek a pontok lefedik a popkultúrát, a sportot, a zenét, a politikát és a híreket. „Az év keresései” oldalon nemcsak a globális és magyar lista található meg, hanem a felmérésben résztvevő összes ország 2019-es eredményei is megtekinthetőek, de utána lehet nézni egyes szavaknak is, szűrhetünk évenként és megnézhetünk egy videót az idei év kiemelt témáiról.

A Google azt is figyelembe vette a 2019-es listája összeállításakor, hogy mely fogalmak voltak hosszabb ideig népszerűbbek a 2018-as keresésekhez képest, így eredmény színesebb és érdekesebb lett.

A magyar listáról kiderül, hogy 2018-hoz hasonlóan, 2019-ben is egy politikai esemény, most az önkormányzati választás, érdekelte a leginkább a hazai internetezőket. A top 10-ben végzett Andy Vajna, a Notre-Dame, a berlini fal leomlása és az európai parlamenti választások is. A sorozatok közül a Csernobilra és a Drága örökösökre kerestek rá legtöbbször hazánkban. Könyvek esetében a Trónok harca és a Miután kerültek végzett az élen.

Sportesemények kategóriában a női kézilabda-világbajnokság és a Magyarország – Uruguay futballmeccs érdekelte a legjobban a magyarokat. A fesztiválok esetében a Strand és a Volt lett a legkeresettebb. De a listán szerepelnek még a legkeresettebb telefontípusok, diéták, filmek és receptek is.

Íme a Google 2019-es magyar keresési listája!

Könyvek: Trónok harca, Miután, Két lépés távolság, Meg se kínáltak, Piedone nyomában, A szürke ötven árnyalata, Csernobili ima, Bogyó és babóca, Bea konyhája, Így lettem (Michelle Obama).

Fesztiválok: Strand Fesztivál, Volt Fesztivál, Sziget Fesztivál, Campus Fesztivál, Kocsonyafesztivál, Egerszeg Fesztivál, Vidor Fesztivál, Palacsintafesztivál, Csabai Kolbászfesztivál, Ozora fesztivál.

2019 legfelkapottabb kifejezései: önkormányzati választás, Andy Vajna, Notre-Dame, Love Island, Cameron Boyce, Exathlon, Black Friday, Csernobil (sorozat), berlini fal leomlása, európai parlamenti választás.

Mozifilmek: Joker, Miután, Marvel kapitány, Volt egyszer egy Hollywood, Bosszúállók: Végjáték, Aquaman, Két lépés távolság, Csillag születik, Annabelle 3, Az 2.

Diéta: űrhajós diéta, regenor diéta, keto diéta, Stockholm diéta, fehérje diéta, tojás diéta, koleszterin diéta, epe diéta, intermittent fasting diéta, almaecet diéta.

Sportesemények: Női kézilabda-világbajnokság, Magyarország – Uruguay, Magyarország – Szlovákia, Copa América, Labdarúgó Európa-bajnokság, Magyarország – Wales, Magyarország – Horvátország, UEFA-bajnokok ligája, Tour de Hongrie, Liverpool – Barcelona.

Sorozatok: Csernobil, Drága örökösök, Mintaapák, Trónok harca, Mi kis falunk, The Mandalorian, Eufória, A tanár, Rick and Morty, Leaving Neverland.

Telefontípusok: iPhone 11, Huawei P30, Samsung Galaxy S10, Huawei Mate 20Pro, Huawei 20P Lite, Huawei 20P, Huawei 30P Lite, iPhone 11 Pro, Samsung Galaxy A50, iPhone XR.

Receptek: csirkemell recept, medvehagyma recept, tiramisu recept, tarja recept, karaj recept, fasírt recept, édesburgonya recept, spárga recept, mascarpone recept, bulgur recept.

(Forrás: femcafe.hu)

Ajánló

Ajánló