Kreatív videojátékos kampányokMeglepő módon reklámozták be az új programokat.Mass Effect 3: Az EA néhányszor már előállt különös reklámötletekkel. Ilyen volt az is, amikor kitalálták, hogy felküldik az égbe a Mass Effect harmadik részének néhány példányát, mivel az az űrben játszódik.

Ezt a tervet úgy valósították meg, hogy időjárási ballonokra erősítettek néhány dobozos változatot, amik mellé kamerákat és GPS-t erősítettek, majd szabadjára engedték őket néhány nagyváros ( New York, San Francisco, Las Vegas, Paris, London, Berlin) közelében.

A játékosok a jelek alapján követhették a ballonok útját, ha pedig a földet érés után sikerült megtalálniuk a játékot, akkor azt megtarthatták, és már a megjelenés előtt nekiállhattak.

Just Cause 3: A szabadon rombolós videojátéka reklámozására azt találta ki a Square Enix, hogy olyan versenyt hirdet meg, amelynek fődíja egy személyre szóló sziget. Természetesen azért volt egy-két trükk, például az, hogy a versenyben csak az előrendelők vehettek részt, a sziget értékét pedig csupán 50.000 dollárra becsülték fel, ami nagyon kevés pénz egy sziget birtoklása esetében.

Ugyanakkor a nyertes választhatta a pénzt a sziget helyett, és valószínűleg így is tett, bár nem derült ki, hogy ki győzött. A versenyt az nyerte meg, aki 90 napon belül begyűjtötte a legtöbb káoszpontot, amit a kreatív rombolásért adott a rendszer.

Watch Dogs: Vajon mi történik, ha egy rejtélyes, zárt széfet küldünk egy újság szerkesztőségébe, a futár pedig nem ad mellé szállítólevelet? Az Ubisoft 2014-ben kipróbálta, ugyanis így küldték el a hackelős játék, a Watch Dogs tesztpéldányát egy ausztrál lapnak.

Mivel hiányzott a PIN-kód, ezért a szerkesztőségben nem tudták kinyitni a dobozt. Amikor aztán a széf csipogni kezdett, akkor hívták a bombaszakértőket és kiürítették az irodát. Az Ubisoft később bocsánatot kért a pánikkeltésért, és elárulták, hogy az akció azért vezetett bombariadóhoz, mert nem sikerült eljuttatniuk a széf kinyitásához szükséges hangüzenetet az újságírókhoz.

Dead Space 2: Mindenki tudja, hogy a negatív reklám is reklám, ám az azért elég ritka, hogy egy kiadó szándékosan úgy hirdeti a videojátékát, hogy attól a szülők el fognak borzadni.

Az Electronic Arts azonban ezt találta ki 2011-ben, a Dead Space 2 megjelenésekor, ugyanis annak reklámkampányában kihangsúlyozták, hogy az anyukák már a látványtól rosszul lesznek. Ezzel valószínűleg az volt a cél, hogy a fiatalok szemébe nagyon menőnek és botrányosnak állítsák be a Visceral túlélős játékát.

A reklámötlet egyébként jogos volt, mert a programban tényleg akadt néhány gyomorforgató jelenet. Az „Anyád utálja a Dead Space 2-t” előzetesbe pedig nem kellettek színészek, hiszen elég volt megmutatni a videojátékot néhány szülőnek, és felvenni azok reakcióját.

Resident Evil 5: 2009 tavaszán, a Resident Evil 5 kapcsán, rukkolt elő egy meglepően morbid ötlettel a Capcom. Az akció addig még rendben volt, hogy afrikai utazást lehetett nyerni, de az, amit a győztes megtalálásához kiterveltek, már kifejezetten bizarr volt.

A versenyben részvevők dolga ugyanis az volt, hogy gyűjtsék össze a londoni Trafalgar tér környékén elrejtett, de szerencsére nem igazi, testrészeket, majd menjenek azzal a Westminster hídra, ahol emeljék a fejük fölé és kiabálják azt, hogy „Kijuju”, ami egy afrikai város a játékban.

Az nyert, aki a legtöbb pontot gyűjtötte a testrészekkel, amelyek esetében meghatározták, hogy a végtagok kettő, a törzs három, a fej öt pontot ér. A versenyben több százan vettek részt.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló