Ennyire egészségtudatosak a csillagjegyek!Mennyire törődsz az egészségeddel?1. Kos: A legegészségesebb csillagjegy a Kos. Az energiájának és a fizikai kihívások iránt érzett szenvedélyének köszönhetően rendkívül mozgékony.

2. Skorpió: Erős, céltudatos, igazán bátor, született vezető a Skorpió, aki nagyon odafigyel az egészségére. Elsők között próbálja ki, ha valami újdonság jelent meg az egészséges életmóddal kapcsolatba, a legjobb ötleteket pedig igyekszik beépíteni a mindennapjaiba.

3. Bak: Elképesztő önuralommal és fegyelemmel rendelkezik a Bak, aki talán a leggyakorlatiasabb csillagjegy, ha a célok eléréséről van szó. Habár hajlamos arra, hogy túl szigorú legyen önmagával, mégis a Bak nagyon odafigyel az egészségre.

4. Oroszlán: A kreatív, szenvedélyes, született vezető Oroszlán új szintre emelheti a mozgáskultúráját, de csak akkor, ha a csökönyössége nem akadályozza ebben. Nagyon figyel és ad magára, a megjelenésére, amiért mindent megtesz, amit tud.

5. Nyilas: Nem nevezhető a megbízhatóság jelképének a Nyilas, aki imádja a szabadságot, és sokkal szórakoztatóbbnak tartja az új úti célok keresését, mint a mozgást vagy egészséges ételeket, amiket inkább mellőz. Ha viszont olyan fitneszprogramra, esetleg fitneszmenüre bukkan, ami elnyeri a tetszését, akkor belevág, és addig nem nyugszik, amíg el nem érte a célját.

6. Bika: Rendkívül kitartó és céltudatos csillagjegy a Bika, de egyben kényelmes is, ami gyakran akadályozza abban, hogy betartsa az egészségére vonatkozó szabályokat. Az ereje és a kitartása képes átlendíteni a holtponton. Ha valamit eldönt, akkor attól kezdve nem lesz, ami megállíthatná.

7. Ikrek: A monoton edzések és ismétlések távol állnak az Ikrektől, ugyanis ő mindig újra és változatosra vágyik. Az élénk természete és alkalmazkodóképessége miatt a csoportos fitneszedzések és a csapatjátékok nyerhetik el a tetszését. Az egészséges ételek esetében leginkább az erre specializálódott csoportok tagjaitól szerez ötleteket. Ugyanakkor az Ikrekről tudni kell, hogy nem tartózik a legkitartóbb csillagjegyek közé.

8. Mérleg: Nagyon szeret olvasni, új dolgokat tanulni, rajong az élet szépségeiért, vagyis a Mérlegre nem jellemző, hogy az egészséges életmód és a megfelelő mozgás jár a fejében. Ha viszont úgy érzi, hogy változtatnia kell, akkor hajlandó rá. A Mérlegnek érdemes olyan társakat találnia, akik az egészséges életmód felé terelhetik.

9. Vízöntő: Boldogan segít másoknak, különösen akkor, ha ebben kedvét leli. Az egészséges életmód terén a Vízöntő lelkesedése gyorsan elmúlik, ha unja az adott feladatot, vagy nem kap elég motivációt, ösztönzést a folytatáshoz. Esetében fontos, hogy váltogassa az edzéstervét és megfelelő étrendet állítson össze, mert akkor képes lesz elérni a kitűzött célját.

10. Szűz: A Szűz akkor is hajlamos arra, hogy túlságosan kritikussá váljon, ha edzésről van szó, ám nem hagyhatja, hogy ez megakadályozza a céljai elérésében!

11. Rák: Eleve szeret kikapcsolódni, de ezt leginkább akkor élvezi, ha a szeretteivel lehet, ezért a Rák bátran használhatná az egészséges életmódot arra, hogy könnyű ételeket készítsen a családjának és barátainak, vagy közösen végezhetnének pihentető mozgást, így például a jógázhatnának, sétálhatnának és kirándulhatnának a friss levegőn.

12. Halak: Jellemző rá, hogy mindenkit maga elé sorol, ám az egészség és mozgás terén fontos lenne, hogy a Halak önmagát tegye az első helyre, mert ellenkező esetben idős korára bánni fogja, hogy elhanyagolta magát.

(Forrás: nlc.hu)

Ajánló

Ajánló