Tudományos-fantasztikus teóriák kidolgozására szakosodott csapat dolgozott a Bosszúállók: VégjátékonA Perception rengeteg elméletet bocsátott az alkotók rendelkezésére.Ahogy azt az időutazós filmek nézői megszokhatták, úgy a Bosszúállók: Végjátékban látott megoldás is eredetinek tűnt, ám jobban belegondolva kiderült, hogy nem mentes a hibáktól. Meg kell azonban jegyezni, hogy az időutazós elmélet nem kizárólag a filmesek ötlete volt, ugyanis a háttérben egy tudományos-fantasztikus teóriák kidolgozására szakosodott csapat, a Perception dolgozott a különféle elméleteken.

A Perception leírása alapján a csapat a Bosszúállók: Végjáték konzultánsai voltak, és nagyjából 3 évvel a film premierje előtt csatlakoztak a stábhoz. Ahogy a többi konzultáns, úgy ők is szorosan együtt dolgoztak az alkotókkal, sőt, a Marvel Studios még igazi kvantumfizikusokat is bevont az együttműködésbe.

A Perceptionnek tehát nem az volt a dolga, hogy egy olyan időutazós elméletet dolgozzon ki, ami a valóságban is működhetnek, hanem egy olyan elméletet vártak tőle, a tudomány segítségével, amely következetes és működőképes lehet a science-fantasy világban.

A Perception weboldalán ennél is több időutazós elmélet található, ahogy néhány diagram is, amelyek azért készítettek, hogy a Bosszúállók: Végjátékban felhasznált teóriát a lehető legjobban magyarázzák el a film alkotóinak, a nézőknek, és Hulkon keresztül, a film szereplőinek.

Íme néhány a Perception időutazós teóriái közül!

Quantum Fractals: Quantum Fractals elmélet a jól ismert portálos technológiát használta volna.

Intersecting Time: Ez az időutazós elmélet abból indult ki, hogy az idő nem stabil, nem lineáris, hanem folyton változik, anomáliák, turbulenciák, torzulások és átfedések keletkezhetnek benne. Ha az alkotók úgy döntenek, hogy ezt a teóriát használják, akkor a Bosszúállók, Hulk/Banner segítségével, építettek volna egy olyan eszközt, ami képes lett volna irányítani ezeket az átfedések, zavarokat, ami által időben és térben lehetett volna utazni.

Keepsake Navigation: Ha ezt az időutazós teóriát használták volna fel a Bosszúállók: Végjátékban, akkor a hősöknek szükségük lett volna egy múltbeli tárgya ahhoz, hogy visszakerüljenek egy korábbi időpontra, esetleg a 2012-es New York-i csata napjára.

Ehhez persze szükség lett volna arra, hogy magukkal vigyenek egy jellegzetes tárgyat a jövőből. Az időgép az alapján azonosította volna be az idősíkokat. Abban az esetben, ha az alkotók ezt az elméletet használják, akkor akár beleírhatták volna a cselekménybe, hogy valaki ellopja a jövőbeli tárgyat, amit a Bosszúállóknak vissza kellett volna szerezniük ahhoz, hogy visszatérhessenek a saját idejükbe. Mivel a Bosszúállók: Végjáték így is egy szerteágazó film lett, ezért ezzel csak még jobban megbonyolították volna a történetet.

Borrowed Soul: Ezt a teóriát már több filmből ismerhetjük. Így például az 1962-ben megjelent Chris Marker-filmben, A mólóban, ami a 12 majom alapjául szolgált. A Borrowed Soul elmélet szerint az időutazás nem igazán fizikai, hanem inkább mentális utazás, vagyis a „lélek” utazik vissza a múltba, és aköré materializálódna egy test.

Infinite Possibilities: A címe miatt ez a teória illet volna a leginkább a Végtelen Kövekhez. Az Infinite Possibilities esetében egy végtelen tükörteremet képzeltek el, ahol minden tükör egy-egy idősíkot jelölt volna. Az időgép ezek közül választotta volna azt, amelyik „tükörbe” be szerettek volna lépni a hősök.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló