Színészek és filmesek, akik 2020-ban lelték halálukatNéhány nagy név a tavaly elhunyt hírességek közül.Chadwick Boseman: 2020 augusztusában, hosszan tartó súlyos betegségben vesztette életét a 43 éves Chadwick Boseman, aki a Marvel Moziverzumában játszotta Fekete Párducot.

Kelly Preston: 2020 júliusában, 53 évesen vesztett a mellrák elleni harcban, Kelly Preston. A színésznő több híres filmben szerepelt a nyolcvanas évek óta. A nem túl sikeres Gottiban a férjével, John Travoltával játszott együtt.

Logan Williams: 2020 áprilisában halt meg a csupán 16 éves Logan Williams, aki a fiatal Flasht alakította a Flash - A Villám című sorozatban.

Stuart Gordon: 2020 márciusában, 72 éves korában távozott az élők sorából Stuart Gordon, több kulthorror, így például a Re-Animátor rendezője.

Jeremy Bulloch: 2020 decemberében, 75 évesen távozott az élők sorából a Boba Fett eredeti megformálója, Jeremy Bulloch.

David Prowse: 2020 novemberében, 85 évesen távozott az élők sorából David Prowse. A színész neve egybeforrt Darth Vaderével.

Grant Imahara: 2020 júliusába, mindössze 49 éves korában hunyt el Grant Imahara, aki a Discovery Állítólag... című műsorának volt a társműsorvezetője.

Alan Parker: 2020 júliusának végén, 76 évesen halt bele egy hosszan tartó súlyos betegségbe Alan Parker, a Pink Floyd - A fal és az Angyalszív híres direktora.

Andrew Jack: 2020 márciusának végén, 76 éves korában, a koronavírus-megbetegedés okozta szövődményekbe hunyt el Andrew Jack. A dialektusoktató látható volt a Star Wars-filmekben is.

Elsa Raven: 2020 novemberében, 91 éves korában vesztette életét Elsa Raven, akit a Vissza a jövőbe és a Titanic című filmekben láthattunk.

Carl Reiner: 2020 júniusában, 98 évek korában vesztette életét Carl Reiner humorista, aki a mozi, a tévé és a színpad területén is emlékezetes alakítást nyújtott, de a mai fiatalok leginkább az Ocean's-filmekből ismerhetik a nevét.

Kirk Douglas: 2020 februárjában, 103 évesen távozott az élők sorából Kirk Douglas, aki a júliusban, 104 évesen meghalt Olivia de Havilland (Robin Hood, Elfújta a szél) mellett az ó-Hollywood utolsó hírnöke volt, és aki olyan filmklasszikusokban szerepelt, mint például a Spartacus.

Ennio Morricone: 2020 júliusának elején, 91 évesen hunyt el a híres zeneszerző, Ennio Morricone, akinek munkája nélkül soha nem lett volna ugyanolyan a spagetti western, sőt, talán nem is lett volna.

Joel Schumacher: 2020 júniusában, 80 éves korában hunyt el Joel Schumacher. A jellegzetes stílusáról ismert rendező rengeteg kultfilmet készített a karrierje során, de a legtöbben a Mindörökké Batman, valamint a Batman és Robin rendezőjeként ismerték.

Sean Connery: 2020 októberében, 90 évesen hunyt el Sean Connery, az egyik, de talán a legjobb James Bond, ám a színésznek számos más klasszikus és kultikus filmet is köszönhetünk.

Irrfan Khan: 2020 áprilisában, 53 évesen győzte le egy hosszan tartó betegség Irrfan Khant, aki többek között játszott a Pi élete, a Gettómilliomos és a Jurassic World című filmekben.

Jerry Stiller: 2020 májusában, 92 éves korában halt meg Ben Stiller humorista-színész édesapja, Jerry Stiller.

Hugh Keays-Byrne: 2020 decemberében, 73 évesen vesztette életét a brit-ausztrál színész, Hugh Keays-Byrne, aki karrierje során két legendás Mad Max-gonoszt is alakíthatott.

Tommy Lister: 2020 decemberében, 62 évesen hunyt el Tommy Lister. A profi pankrátor olyan filmekben szerepelt, mint Az ötödik elem, A Jackie Brown és A sötét lovag.

Sir Ian Holm: 2020 júniusában távozott az élők sorában a 88 éves Sir Ian Holm, Alien és A Gyűrűk Ura-trilógia híres színésze.

Brian Dennehy: 2020. április 15-én, 81 éves korában halálozott el Brian Dennehy színész, aki a Rambo - Első vér antagonistáját alakította.

Allen Daviau: 2020 áprilisában, 77 éves korában halt bele a koronavírus-megbetegedés okozta szövődményekbe Allen Daviau. A híres operatőr együtt dolgozott például Steven Spielberggel.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló