Megkeseredett ember lett Louis C.K. az őt ért botrány után



Így alakult a hírességek sorsa a #metoo után!A #metoo során több sztárt is zaklatással, erőszakkal vádoltak, ami jó néhány egykori híresség karrierjét tette tönkre, de vajon közülük lesz-e, akinek sikerül visszatérnie?

Louis C.K.: A komikus karrierje szépen ívelt felfelé, telt házas fellépései, sorozatai és hatalmas rajongótáborra volt, amikor kitört a botrány, ugyanis többen is szexuális visszaéléssel vádolták, illetve azzal, hogy akaratuk ellenére végzett önkielégítést nők előtt.

Ennek hatására Louis CK pályafutása megtört. A csatornák hátat fordítottak neki, a nevével pedig többé képtelenség volt összehozni egy fellépést. Ennek ellenére nem kizárt, hogy a komikus még visszatér, hiszen a humorát az önmagával szembeni, kíméletlen őszinteségre építette.

Mivel esetében a vádak nem erőszakról szólnak, ezért ha hajlandó lenne egy műsor keretében őszintén szembenézni önmagával, akkor akár megbocsátást is nyerhetne. A hírek szerint egy kisebb klubban már kipróbálta az új műsora elemeit, tehát szeretne visszatérni, viszont a beszámolók szerint egy egészen más Louis CK volt látható a színpadon.

Állítólag azonban nem egy megbánó, hanem egy kimondottan rosszindulatú embert alakított, aki saját magáról egy szót sem szólt, hanem csak különféle embertípusokról beszélt kritikus stílusban. Judd Apatow rendező véleménye szerint Louis CK egy önmagával szembenézni képtelen, megkeseredett emberré vált.

Harvey Weinstein: Évtizedeken át volt Hollywood egyik legnagyobb királya a filmmogul és producer Harvey Weinstein, aki karriereket indított be, színészeket emelt magasba a filmjeikkel, melyek közül több is Oscar-díjat nyert.

Weinstein nevéhez értékes filmek tucatjai tartóznak, ám ez többé nem számított, amikor kiderült, hogy ő Hollywood egyik legnagyobb szörnyetege, ugyanis napvilágot látott, hogy évtizedeken keresztül nőket bántalmazott és erőszakolt.

Az áldozatai elsősorban színésznők voltak, akiknek ragyogó karriert ígért a szexért cserébe, ami Weinstein szerint nem bűn, hiszen a szakmában mindenki ezt csinálja. A bíróság ezzel nem értett egyet, és 23 év börtönre ítélte Weinsteint, akinek ügyeiről állítólag az egész város és szakma tudott, de 2017-ig mindenki hallgatott. Weinstein cselesen titoktartásokat íratott alá a színésznőkkel, magas kötbérekkel, de ha sokáig is tartott, végül mégis elbukott.

Woody Allen: Az Oscar-díjas forgatókönyvíró-rendezővel kapcsolatos molesztálási ügyek jóval a #metoo előtt robbantak ki, hiszen már 1992-ben szexuális zaklatással vádolta a lánya, Dylan Farrow, ám Woody Allen szüntelen tagadja a vádakat, míg a nő fenntartja azokat.

Az HBO a közelmúltban mutatott be egy dokumentumfilmet Woody Allen és Mia Farrow nyugodtnak távolról sem nevezhető kapcsolatáról, de ebből sem derült ki, hogy igazak-e a vádak. Ami biztos, hogy Allen megosztó személyiséggé vált, folyton körülveszi a gyanakvás légköre, de ennek ellenére nem állt le a filmkészítéssel.

A rendező évente egy filmet forgat. Ez alól csak 2018 volt kivétel, amikor egyet sem készített. Az, hogy mennyire ízléses Allen-filmben szerepelni, még napjainkban is vita tárgya a színészek körében.

Roger Ailes: Nicole Kidman és Charlize Theron főszereplésével, Botrány címmel készült film a Fox News alapítójának ügyéből, ami 2016-ban robbant ki. A vád szerint Roger Ailes több nőt megerőszakolt, köztük egy 16 éves modellt, és szexért cserébe hajlandó volt az áldozatait képernyőre engedni és beindítani a karrierjüket.

A botrány következményeként a férfit kirúgták az amerikai hírcsatornától, majd egy évvel később meghalt. Ailes élete végéig tagadta a vádakat, de a csatorna ennek ellenére milliós összegeket fizetett az áldozatoknak annak érdekében, hogy ne legyen nagyobb botrány és elkerüljék a bírósági ügyeket.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló