Tapsi hapsi a filmtörténelem egyik legkülönösebb nyula



Minden idők legfurcsább nyúlábrázolásai a hollywoodi filmekben.Tapsi Hapsi: Tévhit, hogy Tapsi Hapsi pozitív karakter, hiszen valójában mindenkit és mindent lenéz a környezetében, kegyetlen tréfáinak célpontja pedig Elmer Fudd, a vadász, aki elsőként látta meg a közveszélyes őrültet a pökhendi nyúlban, ezért szeretné megszabadítani tőle a világot, még az előtt, hogy a nyúl megőrülne és mészárlást rendezne. Talán ez végre kiderült a júliusban érkező Space Jam - Új örökségben.

Roger nyúl: A legidegesítőbb embertípust testesíti meg a hebrencs, tehetetlen, idegesítő, levakarhatatlan Roger nyúl, aki valamilyen rejtélyes módon mégis meghódította a város legjobb nőjét. Csak utálni lehet!

Az elvetemült veteménylény: Az Aardman bábanimációs filmjében, a Wallace és Gromit és az elvetemült veteménylényben az európai legendák egyik legismertebb szörnye, a farkasember kapott szerepet, de mivel ez egy gyerekbarát alkotás, így farkas helyett egy zöldségfaló vérnyulat kaptunk, aki miközben humorbombákat hajigál, azért erősen hajlik a klasszikus Hammer-filmek felé.

David Lynch nyulai: A David Lynch által készült Inland Empire egyik jelenetében Naomi Watts, Laura Haring és Scott Coffey nyúljelmezt húzva adja elő a világ legrosszabb bohózatát, ami egyfajta sátánista rituáléba csap át.

Mindez lehet, hogy a filmben megőrülő színésznő (Laura Dern) félelmét jelképezi, tehát azt, hogy egy színművész számára nincs szörnyűbb annál, mint egy borzalmas szerep egy rémes darabban. Ugyanakkor ez egy Lynch film, így azt is jelenheti, hogy a nyulak barnák, vagy valami hasonlót.

A nyúlon túl: Fogadd meg a Monty Python klasszikusának, Gyalog galoppnak az intelmeit, miszerint soha ne becsüld le az ellenfeled, ne dönts a külső alapján és mindig legyen nálad szent gránát, mert nem kizárólag a nyúlon túl várhatnak rád embertelen borzalmak.

Vérnyulak: Természetesen a nyulakat sem kerülte el Hollywood évtizedek óta tartó „mutáns állatok támadnak az emberiségre” divat. A vérnyulak éjszaka című filmben ez valósult meg, ugyanis böszme nyulak tömegei rendeznek vérfürdőt az amerikai területen.

Frank: Ha azzal kopogna be hozzád egy bizarr, két lábon járó embernyúl, hogy ő Frank, a világnak pedig meghatározott időn belül vége lesz, akkor valószínű azonnal abbahagynád, amit éppen csinálsz, hogy inkább az eget kémleld, nehogy rád zuhanjon egy repülőgép-turbina.

A Donnie Darko előtt mindez rossz viccnek tűnt volna, de a 2001-es film óta tény, hogy jelenleg nem létezik Franknél ijesztőbb nyúljelenés a hollywoodi filmtörténelemben.

Gesztenye és a többiek: Ha eddig úgy gondoltál a vadon élő nyulakra, hogy az életük másból sem áll, csak ugrándozásból, evésből, utódgyártásból, akkor a Gesztenye, a honalapító című animációs dráma megfog lepni, ugyanis ebben egy csapat menekült nyúl igyekszik új otthont találni.

A történetben átélt horror mind az emberiség történelmének (és egy szinten a jelenének) az átültetése, ami már csak azért is sokkoló, mert az ember nem erre számít, ha leül megnézni egy nyuszis rajzfilmet.

Nyúl a fazékban: Igaz, ami igaz, a Végzetes vonzerőben látható nyuszi teljes mértékben az áldozat szerepét kapta, de a tapsifüles halálakor nemcsak Michael Douglas borul ki, hanem a néző is, aki maximálisan megérti, hogy Douglas miért akarja holtan látni Glenn Close-t, amiért nyúlpaprikást főzött a kiskedvencéből.

Fura dög: Jonathan Glazer első rendezésének, a Szexi dögnek a főszereplője egy visszavonult bűnöző (Ray Winstone), aki megkörnyékezi a korábbi munkaadóját (Ben Kingsley), akit addig zaklat, amíg újra akcióba nem lép. A film egy pontján a két karakter nyulakra vadászik, majd Winstone-t visszatérő rémálom kezdi kínozni, amelyben egy fegyveres nyúlszörny üldözi.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló