Híres emberek, akiknek megmagyarázhatatlan élményben lehetett részükParanormális történetek ismert személyekről.Charles Dickens hitt a mesmerizmus erejében: A világ egyik leghíresebb írója volt Charles Dickens, aki a viktoriánus korban élt, tehát akkor, amikor még sok ember érdeklődött a spiritualizmus és a halottak megidézése iránt.

Az írót a mesmerizmus nyűgözte le, ami tulajdonképpen egyfajta hipnotizálás és gyógyító gyakorlat. Dickens 1845-ben mélyült el igazán a mesmerizmusban, méghozzá annyira, hogy Olaszországba utazott, hogy találkozzon egy bankár feleségével, Augusta de la Rue-val, aki álmatlanságban, fejfájásban és más kellemetlen állapotban szenvedett, tehát tökéletes alany volt arra, hogy Dickens az „erejével” kísérletezzen rajta.

Az angliai királyok tanúi voltak a szellemeknek: Idejük javát a több évszázada álló otthonaikban töltötték az angol királyok, így nem meglepő, hogy furcsa, állítólag természetfeletti dolgoknak voltak szemtanúi.

Az egyik történet szerint a norfolki Raynham Hallban lakott Lord Charles Townshend, akinek felesége Lady Dorothy Walpole Townshend volt, Anglia első miniszterelnökének, Sir Robert Walpole húga.

Lady Townshend 1712-ben meghalt, de állítólag a lelke az épületben ragadt. A szellemet, aki azóta sok uralkodót kísértett, elnevezték Raynham Hall barna hölgyének. Találkozott vele IV. György is, aki az 1800-as évek elején tartózkodott az épületben. Az uralkodó olyannyira megijedt, hogy soha többé nem volt hajlandó visszatérni.

A közelmúltban II. Erzsébet királynő is érezte a barna hölgy jelenlétét, amikor a kutyái eszeveszetten ugatni kezdték a semmit.

George Washington nem akarja elhagyni a Vernon-hegyet: Amerika első elnöke volt George Washington, aki a történelem egyik leghíresebb alakja, kinek birtoka, a Vernon-hegy, szinte ugyanolyan most is, mint amilyen Washington életében volt.

Állítólag az elnök 1799-es halála óta a birtokán kísért. Legalábbis ezt állították 1806-ban, amikor III. Josiah Quincy, massachusettsi politikus, a Vernon-hegyen találkozott a birtokot megöröklő Bushrod Washingtonnal, George Washington unokaöccsével. Állítólag azon az éjszakán Quincy látta Washington szellemét.

Az 1983 óta a birtokon dolgozó, majd annak 1994-ben ügyvezető igazgatójává vált, James Rees megerősítette a Vernon-hegyen történt rejtélyes találkozások történeteit.

Lehet, hogy Keith Moont megszállták a démonok: Korának egyik legzűrösebb és legönpusztítóbb zenésze volt Keith Moon, akiről egy befolyásos orvos azt állította, hogy démoni megszállás miatt vetemedik őrült és pusztító tettekre.

Amikor Meg Patterson 1976-ban találkozott a zenésszel, akkor Moon azt mondta, hogy nem orvosi segítségre, hanem isteni beavatkozásra van szüksége, mert attól fél, hogy démonok bújtak belé, méghozzá kettő, név szerint Mr. és Mrs. Singh.

Ezt követően megállapították, hogy Moon drogfüggősége és alkoholizmusa tette lehetővé, hogy démonok szállják meg. Az entitásokat a dobolásával hívta meg, majd a démonok kezdték átvenni felette a hatalmat.

Moon 1978-ban túladagolásban meghalt. Az soha nem derült ki, hogy valóban megszállták-e.

Johnny Cash úgy vélte, hogy Isten mentette meg őt: Sokáig szenvedett depresszióban Johnny Cash, a világ egyik leghíresebb countryzenésze, aki kijelentette, hogy már halott lenne, ha Isten nem menti meg.

Az eset 1967-ben történt, amikor Cash elment a Tennessee állambeli Hendersonville-ben található otthonából, hogy Chattanoogában, a Nickajack-barlangban véget vessen az életének. Akkoriban a countryzenész már évek óta drog- és alkoholfüggő volt, a karrierje pedig romokban hevert.

A halálát tervező Cash bemászott a barlang legmélyebb részébe, ám amikor öngyilkosságot akart elkövetni, akkor váratlanul hatalmas békét, világosságot, józanságot érzett és útmutatást kapott. A különös élmény hatására Cash kimászott a barlangból, majd még sokáig élt és új sikereket ért el. Az nem derült ki, hogy pontosan mi történhetett a Nickajack-barlangban.

(Forrás: noportal.hu)

Ajánló

Ajánló