Könyv alapján készült a Romance of the Three Kingdoms



Öt videojáték, amelynek alapját regény szolgáltatta.Romance of the Three Kingdoms: Magyarul nem jelent meg a Kína egyik aktív időszakáról szóló regény, amiben az egyre jobban gyengülő Han-dinasztiát felváltotta három, a hatalomért állandó küzdelmet folytató királyság, ami után jött az újraegyesítés.

A játékmenet, ami messziről hasonlít a Civilization és a Total War sorozatokhoz, kisebb léptekben, nagyobb mélységekben, látványos csaták nélkül dolgozza fel a történelmet. Aki úgy érzi, hogy szívesen töltene több száz órát a kínai családok politikai játszmáival, a városok mikromenedzselésével és a többfrontos háborúkkal, az bátran próbálja ki az angol nyelven is elérhető Romance of the Three Kingdoms XIII-at.

Suikoden-sorozat: A könyv története dióhéjban annyi, hogy a végzet 108 csillaga (bebörtönzött démonok és szellemek) kiszabadul, aminek következményeként lassan összeáll egy 108 tagú törvényen kívüli banda, ami a korrupt kormányzat miatt kényszerül a fegyveres ellenállásra. Tehát a tábornokokból, művészekből és más tehetséges emberekből csapat képviseli a jó oldalt.

A regényből készült játék címe azért Suikoden, mert így kell olvasni a japán Shui Hu Zhuan szavakat. A program további kapcsolatai a könyvhöz a szereplőkben és a történetben rejlenek. Minden számozott Suikoden egy puccs után indul el, ahol váratlanul tróntalanná (tábornokok esetében hazátlanná) vált hősnek kell visszaszereznie valahogy a hatalmát és helyreállítania a békét.

A politikai csiki-csuki egyedivé teszi a sorozatot, ahogy az is, hogy a fő epizódokban mindig 108 tagot gyűjthet össze a játékos. Sajnos jelenleg úgy néz ki, hogy a Konami tavalyi irányváltása miatt soha nem fog elkészülni a régóta várt hatodik rész.

Chaos Legion: Tow Ubukata 2002-ben megjelent, light novel kategóriájú könyve a Chaos Legion: Seisen Magun-hen különös sikert aratott, ugyanis manga vagy anime nem készült belőle, viszont a hét kötetes történet nyitányát a Capcom érdemesnek tartotta a feldolgozására.

A játékot gyakran érte az a vád, hogy egy Devil May Cry koppintás, mégis a Chaos Legion annál több és kevesebb is, de leginkább teljesen más, a katedrálisokat és a démonszerű ellenfeleket leszámítva. A klasszikus vagdalkozós játékot a varázslatok és egyre gyarapodó seregekben megidézhető, fejleszthető saját lények teszik izgalmasabbá.

Callahan’s Crosstime Saloon: Annak ellenére, hogy a helyszín és a főbb szereplők ugyanazok, mégis elég lazán kapcsolódnak a kisregények. A könyvben Mike Callahan kocsmája egyfelől New Yorkban, másfelől egy intergalaktikus átjárónál helyezkedik el, ami miatt a megszokott vendégek mellé mindig beesik egy időutazó, földönkívüli, beszélő állat vagy valamilyen más lény, akit a vendégek meglepő empátiával fogadnak, általában konfliktus nélkül megoldva a dolgokat.

A kisregények alapján készült kalandjáték nagyon jól feldolgozta a történet fura hangulatát, viszont itt a főhős elhagyja a kocsmát, hogy felkeresse a messziről, esetleg a jövőből jött látogatói otthonát. Az egyik rész egy szeretőjét elvesztett vámpírról szól, míg egy másik a Föld elpusztításán ügyködő idegenről, de a legszórakoztatóbb epizód a Ralph von Wau Wau nevű, szuperintelligens németjuhász kiszabadításáról szól.

Parasite Eve: Bár azt szokás mondani, hogy a könyv mindig jobb, mint az abból készült adaptáció, mégis ez a Parasite Eve esetében nem jelenthető ki, ugyanis annak angol nyelvű változatát olvashatatlan, kaotikus fércműnek nevezték a kritikák és a beszámolók. Azt nem lehet tudni, hogy ez a fordítás eredménye, vagy az eredeti verzió is ennyire rossz, de az biztos, hogy a történetben szerepel egy öntudatra ébredt mitokondrium, spermalopós nemi erőszak és egy alakváltó szupercsecsemő.

A könyvből készült játékok a Parasite Eve hivatalos folytatásai, amire gyakran hivatkoznak is, és jelentős szerepet kap bennük a sejtszervecskékben élő idegen nő, Eve. Az eltúlzott orvosi szöveget a remek játékmenet feledteti.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló