Titánnal küzdhetsz az Immortals Fenyx Risingban



Videójátékok, amelyekben a görög hősökkel és istenekkel játszhatsz.Immortals Fenyx Rising (2020): Az Immortals Fenyx Rising annak az Ubisoft Quebec munkája, amelynek előző játéka az Assassin’s Creed Odyssey volt, tehát a csapat nem először merített ihletet az ókori görög történetekből.

Az Immortals Fenyx Rising egy open world kaland, mégis a játékmenete a Breath of the Wildot idézi. A cselekmény hangsúlya megváltozott, mert az istenek segítségére siető Fenyx története teljesen átadja magát a természetfelettinek, nem úgy, mint az Odyssey esetében. A főhősnek a halhatatlanok földjén kell megküzdenie Tüphón titánnal, aki eléggé dühös, amiért Zeusz és a társai az alvilágba zárták.

Kid Icarus (1986): A 80-as években merítettek ihletet az ókori görög legendákból a Nintendo fejlesztői, akiknek munkájaként megszületett a Kid Icarus, amiben a játékos feladata egy Pit nevű angyal irányítása, annak érdekében, hogy kiszabadítsa az égi világ uralkodóját, Palutenát a gonosz isten, Medusa fogságából. A franchise első, NES-re megjelent darabja oldalnézetes akció-platformer volt, aminek folytatása 1991-ben jelent meg Kid Icarus: Of Myths and Monsters címmel.

A sorozat legjobban sikerült része, a Kid Icarus: Uprising, ami a 2012-ben jelent meg. A Super Smash Bros. rendezője által készített játékot a Nintendo 3DS-re szánták. Az immár háromdimenziós akciójáték már sokkal gazdagabb történettel rendelkezik, és például Hadésszal is meg kell küzdeni benne. Bár Pit játszható a Super Smash-ben, mégis az Uprising óta nem jelent meg több folyatás a franchise-hoz.

Assassin’s Creed Odyssey (2018): Az Odyssey cselekményének kitaláló az ókori Hellász történelméből inspirálódtak, ám ennek ellenére az Ubisoft belecsempészett néhány görög istent a játékmenetbe.

Ezt elsősorban a sorozat már korábban bemutatott ősi civilizációja, az Isu tevékenységével magyarázható, ugyanis a játékos ennek köszönhetően harcolhat különféle mitikus lényekkel (küklopsz, medúza, bikaember) és a második DLC-ben már a túlvilágra is ellátogathat.

Disney’s Hercules (1997): Minden idők egyik leghíresebb görög hősének történetét dolgozta fel a Disney 1997-bemutatott animációs filmje, a Hercules, aminek hazánkban a legismertebb videojátékos adaptációja a Disney’s Hercules. Az oldalnézetes, néhol 3D-s akciójátékra emlékeztető program PC-re, PlayStationre és Game Boy-ra is megjelent.

A játék több mindent átemelt az animációs filmből, így például konkrét jeleneteket használtak átvezetőként, zeneként pedig a Hercules dallamainak videojátékosan leegyszerűsített változatát alkalmazták.

Maga a történet sem változott, ami nem más, mint az, hogy Herkules hőstetteket hajt végre, hogy az istenekhez hasonlóvá váljon, miközben a viccesen gonosz Hadész az Olümposz leigázását tervezi.

Titan Quest (2006): A Diablo II sikere után megnőtt az igény egy hasonlóan addiktív akció-szerepjátékra, ám a Blizzardnak több, mint 10 évre volt szüksége ahhoz, hogy előrukkoljon a folytatással. Ebben az időszakban jelent meg néhány olyan játék, ami igyekezett kitölteni az űrt. Ezek közül volt az egyik legsikeresebb próbálkozás a Titan Quest, ami egy felülnézetes RPG története arról, hogy miután az Olümposz istenei bezárták a titánokat, eljön a béke kora az emberiség számára, de egy idő után szörnyek támadnak a népre.

A játékos névtelen hősének küldetése az, hogy megakadályozza a titánok visszatérését Eközben a karakter Görögország mellett eljut Egyiptomba és a Kína felé vezető Selyemútra is. A THQ Nordic 2018-ban megjelentette a Titan Quest felújított változatát, amihez már kiadtak egy kiegészítőt is Atlantis címmel.

God of War (2005): Aki ismeri az ókori görög történeteket, az tudja, hogy a görög istenek elég szeszélyesek. A God of War az emberek görög istenek ellen táplált ellenszenv megtestesülése, ugyanis a tulajdonképpen pszichopata Kratos valahol érthető dühvel aprítja az Olümposz isteneit, ami akár a világvégéhez is vezethet.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló