Meglepő érdekességek Christopher Walkenről



Ezeket az érdekes dolgokat valószínűleg még nem hallottad az Oscar-díjas színészről, aki március 31-én töltötte be a 80. életévét.Nevezetes sérójának a sztorija: Manapság csak simán hátrafésüli a haját Walken, aki korábban művészien elrendezte a látványosan dús haját, amit Elvis hatására kezdett el azon a bizonyos módon hordani tinikorában, majd szinte egész életében. A színész számára Elvis olyan nagy bálvány, hogy még monodrámát is írt róla, amit aztán ő maga rendezett és játszott el a kilencvenes évek végén.

Ugyanakkor a komikus Jerry Lewis is nagy hatást gyakorolt rá. Amikor ugyanis Walken még a testvéreivel gyerekszínészként szerepelgetett a tévében, akkor az egyik alkalommal Lewis és Dean Martin voltak a sztárvendégek, ő pedig akkor határozta el, hogy a showbusinessnek fogja szentelni az egész életét.

A szemei különböző színűek: Walken tekintete részben azért zavarba ejtő, mert a szemei különböző színűek, ugyanis az egyik kékes, a másik mogyoróbarnás. Ugyanakkor előfordul, hogy ez nem látszik, mert kontaktlencsékkel tüntetik el a különbséget.

A jelenség tudományos neve heterokrómia, és Walkenen kívül például Olivia Wild, Kiefer Sutherland, Joe Pesci, David Bowie, Mila Kunis, Benedict Cumberbatch, vagy Robert Downey Jr. Szeme is különböző árnyalatú.

Imád és tud táncolni: Walken olyannyira szeret táncolni, hogy sok ideig táncosként képzelte el a jövőjét, és nem színészként, de aztán kimaradt az egyetemről, hogy az off-Broadway musicalben szerepeljen, majd rabul ejtette a színház.

A tánc iránti rajongása azonban nem múlt el, ugyanis a filmszakmában híres arról, hogy minden szerepébe próbál belecsempészni egy kis táncos magánszámot, amit a rendezők időnként benne hagynak a kész filmben.

Azt, hogy Walken mennyire jól táncol, az 1981-es Filléreső című filmjében is bemutatta, míg manapság a legemlékezetesebb ilyesfajta produkciója a Fatboy Slim zenéjére Spike Jonze rendezésében készült videóklip, amiben egy egész hotelt táncolt szét.

Eredetileg Ronald Walken a neve: A német bevándorló apa és skót bevándorló anya gyermekeként született színész eredetileg a Ronald Walken nevet kapta, majd ezen a néven kezdett el színészkedni, igaz, gyerekszínészként főleg a Ronnie Walken szerepelt a stáblistákon.

Walken keresztnevét az anyja választotta, méghozzá a kedvenc színésze Ronald Colman után. A színész már elmúlt 20 éves, amikor úgy döntött, hogy megváltoztatja a nevét. Erről akkor határozott, amikor Andy Warhol egyik múzsája, a legendás szépség Monique van Vooren éjszakai klubjában dolgozott a színpadi show egyik táncosaként, ugyanis ő tanácsolta neki barátilag, hogy a Christopher név jobban illik hozzá.

Walken azóta a magánéletében is azt szereti, ha Chrisnek szólítják, ám ez alól a testvérei és a feleség kivétel, mert számukra továbbra is Ronnie.

Sosem utasít vissza egyetlen filmszerepet sem: Walken egy interjúban elárulta, hogy elvállal minden filmes munkát, ha van rá ideje, ugyanis úgy véli, hogy filmet készíteni minden esetben értékes tapasztalat és jó élmény, még akkor is, ha a kész film nem lesz a legjobb.

Ez az oka annak, hogy a színész olyan sok filmben szerepelt, és gyakran egymás után játszott nagyszerű alkotásban és felejthető műben. Ugyanezért lehet egyike azon színészeknek, akit ugyanabban az évben jelöltek Oscarra és Arany Málnára a mellékszereplő kategóriájában. Ez 2002-ben fordult elő vele a Kapj el, ha tudsz és A házimaci szerepeivel.

Jelentős figurája a Saturday Night Live komédiashownak: Walken annyira jelentős figurája a Saturday Night Live-nak, hogy ő az egyetlen Alec Baldwin, akit minden évben meghívnak egyszer házigazdának, és ha nem ütközik filmforgatásokkal, akkor a színész el is vállalja a műsorvezetést.

Walken nevéhez sok emlékezetes szkeccs fűződik, a műsorvezetéseit pedig énekléssel és tánccal szokta feldobni. Például már a névjegyévé vált az „I’m Walkin, I’m Talkin” című szám, ami esetében a „Walkin”-t Walkennel rímelteti.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló