Villódzó lámpák miatt hiszik sokan, hogy szellem van a Travelodge motelbanSzálláshelyek és a hozzájuk költött paranormális történetek.Travelodge motel: Már maga Abilene is eléggé szellemjárta város, de állítólag kísértetek tanyáznak az ott található Travelodge motelban. A vendégek arról számoltak be, hogy a lámpák „éjjel villódzanak és kialszanak”, a tárgyak maguktól mozognak, a levegőben pedig furcsa szagokat érezni. Néhányan konkrét jelenést is láttak.

Ramada motel: 2013 júliusában történt, hogy egy 44 éves férfi üzleti úton vett részt az Amerikai Egyesült Államokhoz tartozó Bangorba, ahol a Ramada 103-as szobájában szállt meg. A férfi úgy érezte, hogy figyelik, majd felrobbant a vécé, ezért a karbantartás miatt a 203-as szobába, közvetlenül az előző szoba fölé, költöztették a vendéget, aki még mindig úgy érezte, hogy figyelik.

Amikor tévénézés közben elaludt, akkor arra riadt fel, hogy a készülék hangosabban szól, úgyhogy a férfi kikapcsolta azt. Ezután azt hallotta, hogy valaki a mennyezeten sétál, majd megáll az ágy lábánál. Mivel a férfi még mindig úgy érezte, mintha figyelnék, fent maradt és egy székben ülve várta meg a reggelt.

Tombstone motel: Az Arizonában található Tombstone-nak (Sírkő), aminek már a neve beindítja az emberek fantáziáját, így nem meglepő, hogy elterjedt, hogy szellemek tanyáznak a motelban, ami leginkább a benne tapasztalt paranormális jelenségekről híresült el.

A történetek leginkább a 119-es szobára koncentrálnak, ugyanis valaki felakasztotta magát ott. A vendégek közül többen arról beszéltek, hogy jelenéseknek voltak szemtanúi, hangokat hallottak és egy láthatatlan erő mozgatta a bútorokat.

Tokió Fuurin Motel: A helyiek szerint a tokiói Fuurin motel nemcsak a szerelmesek közkedvelt találkahelye, hanem szellemek egyik kedvenc helye is. Bob Thissen fotós szerint azért vonzza az embereket a lerobbant motel, mert egy mítosz szerint a japán szellemek elhagyott épületekben kísértenek.

Thissen véleménye az, hogy a legenda azzal a céllal keletkezett, hogy távol tartsa az embereket az elhagyott épületektől, illetve az, hogy senki se rongálja azokat, valamint úgy tudja, hogy a japának nagy része kerüli az elhagyott épületeket.

Vagabond fogadó: A kaliforniai Bakersfieldben található a Vagabond fogadó, aminek 106-os szobája kapott rengeteg negatív értékelést a Yelpen, ám a motel töröltette ezeket a véleményeket.

Az egyik értékelés így szól:

„A 106-os szoba baromira szellemjárta! Egy rossz, gonosz kísértet van benne, ami konkrétan fojtogatta a barátomat. A fények villództak, a tévé magától működött, de amikor megérkeztünk, akkor az ablak volt a legkülönösebb, mert tágra nyílt a rolóval együtt.

A jelenségek az érkezünk után egy órával kezdődtek. Nagyjából két órát lehettünk ott, aztán eljöttünk, mert nem akartam tovább ott maradni, ugyanis a helyzet egyre rosszabbá vált. Szerintem, ha maradunk, akkor annak megszállás, vagy valami még rosszabb lett volna a vége. A szellem utálta a barátomat. Azt tanácsolom, hogy mindenki tartsa távol magát a moteltől. Isten áldja azokat, akik ott tartózkodnak!

Motel 6 Tropicanán: A Paranormalistics blog egyik névtelen hozzászólója mesélte el, hogy milyen kísérteties élményben volt része Las Vegasban. Elmondása szerint a Motel 6-ban szállt meg Tropicanán, ahol három különböző szellemet látott az éjszaka.

Az első ébredésekor két fiatal férfit látott, ahogy a tévé melletti íróasztalnál ülnek. A szellemek piros betűs kabátot viseltek. Amikor másodjára ébredt fel, akkor egy vékonynak tűnő hálóinget viselő idős nő ült az ágy tövében. Mosolygott és kinyújtott kézzel köszönt a vendégnek, aki abban már nem biztos, hogy a szellem hozzá nyúlt, vagy csupán integetett. A vendég nagyon megijedt, bár az idős nő ugyanolyan barátságosnak tűnt, mint az előző két szellem.

Joshua Tree fogadó: A kaliforniai Mojave-sivatagban található a Joshua Tree fogadó, aminek 8-as szobájában állítólag Gram Parsons, minden idők egyik leghíresebb countryénekes-dalszerzőjének szellemével találkozhatnak a vendégek.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló