Kísértethistóriák (1. rész)



Szellemjárta helyek itthon és külföldön.A fehér őzsuta legendája: Az Észak-Karolinában található Roanoke-sziget legendájának főszereplője az 1518-ban született Virginia Dare, aki az első olyan brit gyerek, aki az Új Világban jött a világra.

A lány családját meggyilkolták, de Virginia életben maradt, és egy törzsben nőtt fel, ahol egy sámán fehér őzsutává változtatta. Egy másik varázsló vissza akarta változtatni a lányt, de elkésett, mert egy vadász lelőtte az őzsutát. Sokan úgy tartják, hogy Virginia szelleme a mai napig megjelenik a szigeten.

Kísértetkastély: Ha Balatonederics külterületére kirándulunk, akkor megtekinthetjük az elvadult kastélypark közepén álló Fekete-kastélyt, amiről elterjedt, hogy szellemjárta.

Anno a Nedeczky család kérésére építették az eredetileg két épületből álló kastélyt. A felső és alsó kastélyból álló épület történelmének első tragédiája 1912-ben történt, amikor egy helyi gulyás féltékenységében megölte a szerelmét, a kastély szakácsnőjét.

A következő szörnyűség 1914-ben következett be, amikor Nedeczky Jenő öngyilkosságot követett el a 74. születésnapján. A tragédia után új tulajdonos kezébe került a kastély, aminek a falai közé Vág Jenő, pesti ügyvéd és felesége költözött be, 1928-ban.

A házaspár nem sokáig élt az épületben, mert az ügyvéd hamarosan rajtakapta a nejét egy másik férfival. Vág Jenő annyira elkeseredett, hogy öngyilkos lett. Az özvegy nem sokáig maradt a szeretője, későbbi vőlegénye mellett, mert őt is megcsalta. A felszarvazott szerető szintén megölte magát.

Nem meglepő, hogy ezek után fekete özvegynek nevezték az asszonyt, aki egy nyugalmazott miniszteri főtanácsosnak adta el a kastélyt. Az illető kettősügynök volt a második világháború alatt. Amikor erre a németek rájöttek, akkor az áruló öngyilkos lett.

A halott nő szelleme leplezte le a gyilkosát: 1897-ben, a Nyugat-Virginiában található Greenbrier megyében halt meg Elva Zona Heaster Shue, akit a férje öltöztettet fel a temetésre még az előtt, hogy az orvos megérkezett volna. A férfi a felesége holtteste mellett sírt, és nem akart onnan elmenni a temetésig.

Az orvosok megvizsgálták Zona testét, de nem találták meg a halál okát. A nő édesanyja később arról beszélt, hogy meglátogatta a lánya szelleme, és elmondta, hogy a férj a gyilkos. A történtek miatt újratárgyalták az ügyet, aminek részeként megint megvizsgálták a holttestet, amin most már erőszakra utaló nyomokat is felfedeztek. Végül elítélték a férjet.

Szellemjárta gyermekkórház: Volt idő, amikor gyerekek hangja töltötte meg a veszprémi Heim Pál Gyermekkórházat folyosóit, de mára elhagyatott, kísérteties hellyé változott az intézmény. Az 1904-ben nyílt épületben 47 éven keresztül működött az Állami Gyermekmenhely, amiben egészségügyi feladatokat is elláttak. Amikor kitört a második világháború, akkor megugrott az ellátott gyermekek száma, a csecsemőhalál pedig mindennapos jelenséggé vált.

A szörnyűségeket tovább tetézte, hogy megjelent a tífusz. Amikor a város nagy részét lebombázták, akkor menhellyé nevezték ki a Heim Pál Gyermekkórházat, ez pedig új korszakot hozott az intézmény történelmébe.

Miután újjáépítették, a beteg gyerekek gyógyításában is új utak nyíltak meg, de ennek a rendszerváltás véget vetett, mert a kórházat áthelyezték. A veszprémi Heim Pál Gyermekkórház azóta elcsendesedett.

Szellemek a vasúti alagútban: Anno feltörekvő bányászvároska volt Moonville. A területen 100 ember élt, akik közül az utolsó 1947-ben ment el. A falut csak az élők hagyták el, a holtak nem, mert állítólag a közeli vasúti alagútban szellemek tanyáznak.

A leghíresebb a vasúti fékező, aki 1859-ben annyira részeg volt, hogy leesett a vonatról. A férfi lába olyan súlyosan megsérült, hogy elvérzett. Másik három férfi ugyanilyen körülmények között halt meg.

Ráadásul 1880-ban két vonat összeütközött az alagútban, emiatt még több szellem kísért a helyszínen. A mai napig történnek halálesetek az alagútban. Sok áldozat stoppos, vagy olyan ember, aki a síneken aludt.

(Forrás: life.hu, bizzarium.com)

Ajánló

Ajánló