Politikusok kedvenc ételei



Mit szeret Vlagyimir Putyin, Donald Trump és Orbán Viktor?Az orosz elnök magyarországi látogatása apropóján gyűjtötte össze a NetPincér csapata, hogy milyen ételeket szeretnek a legjobban a politikusok.

Vlagyimir Putyin: Az orosz elnök esetében nem az a lényeges, hogy milyen az étel, hanem az, hogy valaki megkóstolja a fogást még az előtt, hogy Putyin elé kerülne. Erre a munkára hivatalos degusztátort alkalmaznak. A degusztátor feladata az, hogy eldöntse, elfogyasztható-e a következő fogás.

Putyin saját bevallása szerint az egyszerű ételeket szereti a legjobban. Szívesen eszik zöldséget, főleg paradicsomot és uborkát. Reggelire kását, túrót és mézet fogyaszt, az ebéd fontosságban nem hisz, de amikor van rá ideje, akkor kefirt és gyümölcsöt választ. Édesség terén közömbös, ha nem fagylaltról van szó.

Donald Trump: A street food irányzatot kedveli a leginkább az Egyesült Államok elnöke. Korán reggel „fried mac and cheese bites” a napindítója, majd szinte egész nap olajban tocsogó ételeket fogyaszt, amit cseresznyés-vaníliás krémfagylalttal koronáz meg. A szaftos marhasült, a ropogós halrudacskák és a fasírtos szendvics is a kedvencei közé tartózik.

Angela Merkel: A német kancellár se az egészséges táplálkozás híve, hiszen nagyon szereti a kolbászt, a saslikot, a kebabot, a magyar lecsót, a savanyú káposztát, a burgonyalevest, a pisztrángot és a szilvás süteményt.

Barack Obama: Az USA nemrég leköszönő elnökéről sokan azt hiszik, hogy a pizza a kedvenc étele, mert gyakran látható róla olyan fotó, amelyen az olasz ételt eszi, sőt a kabinetjéhez közel állók szerint előfordult, hogy futárral hozatott a Fehér Házba pizzát.

Ezzel szemben a valóság az, hogy Obama a chili ételeket szereti enni és elkészíteni. A feleségével van egy kedvenc mexikói éttermük Chicagóban, ahol jellemzően tortilla levessel indítják a vacsorát.

Orbán Viktor: Habár a magyar miniszterelnököt gyakran láthatjuk egy fővárosi japán étteremben, mégis a magyar ízek állnak közel a szívéhez. Orbán a konyhában is megállja a helyét, például kolbászt tölt, bárányt süt.

Vona Gábor: A Jobbik elnöke szereti a húslevest, a sztrapacskát, de a legnagyobb kedvence a gyros. Azt nem tudjuk, hogy ez alatt a magyarul elterjedt kebabra/dönerre gondol, vagy a görög tzatzikis és sült krumplis változatra.

Mesterházy Attila: A baloldali politikus kedvence a két összetevős pestós tészta, a brassói aprópecsenye és az oldalas. Gyermekkora kedvence a nagyapja tejfölös bablevese.

Gyurcsány Ferenc: Lévai Anikó kedvenc töltött káposztáját preferálja Gyurcsány Ferenc. Számára ehhez az ételhez a legjobb recept Lévai szakácskönyvéből származik. Korábban a paradicsomszósz hozzáadása után rántotta be az ételt, de most már fordítva csinálja.

 

Ajánló

Ajánló