Színezéssel tölti szabadidejét Kate Middleton



Milyen hobbiknak hódolnak a hírességek?Az egészséges életmódhoz hozzátartózik, hogy ne csak munkából, evésből, ivásból és alvásból álljon a ember élete, hanem legyenek szabadidős tevékenységei is. A hobbi főleg azért fontos, mert általuk pihenhetünk, növelhetjük a kreativitásunkat, és a különféle képességeinket, amelyek sikeresebbé tehetnek a szakmánkban.

A hírességek közül többen tisztában vannak a hobbik jótékony hatásaival.

Warren Buffet ukulelén játszik: Az amerikai befektető és üzletember több évtizede játszik az ukulelén, a zenei tehetségével pedig gyakran szolgál jótékonysági célokat. Előfordult például, hogy hangszert adományozott, vagy kifizette a gyerekek zeneóráját, de az sem ritka, hogy jótékonysági fellépést vállal.

Kate Middleton színez: Az elmúlt években megjelentek a felnőtteknek szóló színezőkönyvek, amelyek egyre nagyobb őrületté válnak. A szakértők szerint a színezéssel hasonló hatást érünk el, mint a meditáció esetében, ráadásul csökkenti a stresszt és segíti a gondolatok rendezését. Vilmos herceg szerint a feleségét is beszippantotta az új őrület, igaz két gyerek mellett ez nem is csoda.

Steve Wozniak lovaspólózik … Segway-en: Az Apple társalapítója hódol annak a sportnak, amely arról szól, hogy a játékosok a Segway-en állva pólóznak. A játék négy részből áll. A két csapatban öt-öt játékos van, akiknek az ellenfél kapujába kell juttatniuk a labdát. Wozniak annyira gyakran űzi ezt a hobbit, hogy már bajnokságot is elneveztek róla.

Meryl Streep köt: A színésznő rajong a kötésért, ezért a forgatás szüneteiben is ezzel tölti a szabad perceit. Steep úgy gondolja, hogy ez remek terápiás hobbi, ami segít összeszedni a gondolatait. Ezt mások is így gondolják, hiszen több színészről is kiderült, hogy ők is szívesen kötögetnek.

Angelina Jolie fegyvereket gyűjt: Elég furcsa hobbija van a színésznőnek, akinek a tőrök világát még Jolie édesanyja mutatta meg a lányának. A sztár tovább örökítette a hobbit a fiának, Maddoxnak. A színésznő elmondta, hogy a késpengék életlenek, és mindig beszél az erőszakról a fiával, ha új tőrt vesznek. Egy tévéműsorban Jolie azt is bemutatta, hogy milyen jól tud dobni.

Szergej Brin és az adrenalin: A Google társalapítója azt szereti a legjobban, ha a határait feszegetheti a szabadidejében. Az ő esetében a kikapcsolódás szólhat például a görkorcsolyás hokiról, frizbizésről, tornáról, de ejtőernyőzésről is.

Tom Hanks régi írógépeket gyűjt: A híres színész-rendező 1978 óta gyűjti a régi írógépeket, mert az a véleménye, hogy minden csodás, amit ezzel ír az ember, tehát még köszönőlevél is válhat műremekké. Hanks azt is elárulta, hogy minden nap használ egy írógépet, mert szereti a gépelés hangját és az így kapott állandóság érzését.

Bill Gates kártyázik: A Microsoft atyja sok olyan hobbit űz, amit régimódinak tart, így például imád bridzsezni, teniszezni, ám a legjobban azt szereti, ha a gyerekeivel töltheti a szabad óráit.

George W. Bush fest: Az Egyesült Államok korábbi elnöke imád festeni. A hobbiját csak akkor kezdte el, amikor átadta az elnöki széket. A politikus eddig több, mint ötven képet alkotott kiskutyákról, legalább harmincat a világ vezetőiről, de emellett rengeteg tájképet is megfestett.

Marissa Mayer süt: A Yahoo vezérigazgatója azért imád sütni, mert mindig is foglalkoztatta a tudomány, valamint az az elve, hogy a legjobb szakácsok egyben kémikusok. Mayer elmondta, hogy a hobbija miatt jobban teljesít a munkájában, mert a sütés segít abban, hogy innovatív és új ötletekkel álljon elő.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló