Keresztülfutotta Kanadát a férfi, akiről azt állították, hogy nem fog járni



Jamie McDonald gyerekkórháznak adományozta az akcióval gyűjtött pénzt.A kanadai Jamie McDonald gyerekkorában tudta meg, hogy egy nagyon ritka gerincelváltozásban szenved. A syringomyelia kóros üregképződést jelent a gerincvelőben, ezért a most 30 éves férfi, gyerekként annyira sok időt töltött kórházban, hogy még az iskolából is ki kellett hagynia egy évet.

A betegségnek több tünete jelentkezett. Előfordult, hogy az immunhiányos Jamie epilepsziás rohamot kapott és iszonyatos fájdalmak kínozták. Az orvosok elmondták a szülőknek, hogy a fiú állapota annyit romolhat, hogy többé nem lesz képes járni.

Jamie akkor jött rá, hogy milyen nagy a baj, amikor a szülei a spórolt pénzükből elvitték őt Floridába, Disneylandbe. A fiú az édesanyján látta, hogy mennyire súlyos a betegsége, ám csodával határos módon, Jamie tünetei lassan elmúltak.

Ehhez hozzájárult, hogy aktív maradt, valamint az anyukája tanácsára teniszezni kezdett, de idővel rájött, hogy nem a tenisz a hozzáillő sport, úgyhogy keresni kezdte, hogy vajon mire szánta az élet. Miközben ezen gondolkodott, Jamie úgy döntött, hogy ellátogat a gloucesteri gyerekkórházba, ahol őt is kezelték.

A férfi úgy érezte, hogy ideje, hogy ő segítsen másokon. Több biztatás nem is kellett, mert Jamie fogta magát, és vett egy kerékpárt, amivel egészen Bangkokig tekert, majd onnan vissza a kórházba. Az út során adományt gyűjtött a kórháznak, majd Kanadába utazott, hogy az ország körbefutásával is segítsen.

Eredetileg nem ezt tervezte, hanem csak haza akart utazni, ám annyian érdeklődtek nála, hogy mi lesz a következő vállalkozása, hogy végül megváltoztatta az eredeti terveit. Jamie nagyjából 200 maratoni távot teljesített, annak ellenére, hogy 7 éve, az első maratoni távja után megfogadta, hogy többé nem fut ennyit.

A férfi végül 8000 kilométert futott le, és több, mint 90 millió forintnak megfelelő összeget gyűjtött össze a gyermekalapítványok javára. Ezek között volt az a kórház is, ahol kiskorában őt is kezelték. Jamie elárulta, hogy a futást egyszer szüneteltetnie kellett.

A két hetes kényszerpihenő oka ínszalagszakadás volt, amit többek között a futás közben cipelt 30 kilós hátizsákjának köszönhetett, ezért az út folytatásakor már babakocsiban tolta a súlyos csomagját.

Az akció elején napi 16 kilométert futott, de a tél közeledtével, és a vízuma lejárati ideje miatt, gyorsítania kellett, aminek eredményeként naponta teljesített maratoni távokat. Jamie elárulta, hogy a legnehezebb a magány volt, ezért egyszer bekopogott egy nőhöz, akinek a kertjébe kért sátorhelyet.

A nő gyorsan ellenőrizte a férfi történetét, amiről kiderült, hogy igaz, úgyhogy beinvitálta a házba. Ezt követően Facebook csoport alakult, ahol a kanadai nők egymásnak szóltak, hogy merre jár a férfi, akinek egyetlen rossz élménye az, amikor kirabolták, de nem hagyja, hogy ez elrontsa a kialakított képét arról, hogy a kanadaiak kedvesek.

Annak ellenére, hogy Jamie hihetetlen teljesítményt nyújtott, szerény maradt, és azt mondja, hogy nem őt illeti dicséret, mert mások adták össze a pénzt:

„Én Forrest Gump voltam, de a többi ember volt az, aki változást hozott az egészbe. Végre tudom, hogy mi a dolgom, amit imádok. Nem állítom, hogy könnyű, de azt sem, hogy nehéz munka. Néha felteszem magamnak a kérdést, hogy mégis mit művelek? Hülye vagyok? De az igazság az, hogy nagyon szeretem, amit csinálok.”

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló