Jon Bon Jovi karácsonyi díszítőként dolgozott a világhírnév előtt



Mivel foglalkoztak a híres rocksztár a berobbanásuk előtt?A legtöbb híresség átlagemberként kezdte az életét, amihez hozzátartozott az is, hogy teljesen hétköznapi munkával kereste a kenyérre valót, ám emellett egyikük sem adta fel az álmait, amelyekért talán bolondnak nézték őket, hiszen például egy biztonsági őrről nehezen képzelnénk el, hogy híres rocksztár lesz, pedig erre is találunk példát az alábbi listán.

Chris Cornell (Soundgarden és Audioslave) – Halakkal foglalkozott: A Soundgarden májusban elhunyt énekese alapította meg a seattlei grunge irányzatot, ami előtt egy tengeri élelmiszereket forgalmazó cég alkalmazottjaként dolgozott és az volt az egyik feladata a halpiacokon, hogy takarítsa el a halbelsőségeket.

Jon Bon Jovi – Karácsonyi díszítő: Évente egyszer van karácsony, tehát vajon mit csinált Jon Bon Jovi egész évben? Talán éppen ennek köszönhette, hogy befutott? Elvégre így biztos, hogy volt ideje zenetársakat toborozni és zenekart alapítani.

Eddie Vedder (Pearl Jam) – Biztonsági őr: A hírnév előtt Eddie Vedder volt az, aki biztonsági őrként dolgozott, ám ma már neki van rájuk szüksége. Eddie Vedder a La Valencia Hotelben dolgozott biztonsági őrként, de kirúgták, mert túl sokat gitározott munkaidőben.

Alanis Morisette – Borítékoló: Ez egy létező állás, amivel Alanis Morisette kereste a kenyérre valót, mielőtt híressé vált volna. A kanadai énekesnőnek ma már van pénze arra, hogy külön embert fizessen azért, hogy helyette borítékoljon, jelentsen ez bármit is.

Johnny Cash – Katonai kódfejtő: A countryénekes minden fellépését azzal kezdte, hogy „Helló, Johnny Cash vagyok!”, ám a sztár nem zenészként kezdte a munkás életet, ugyanis 1950-től az amerikai légierő kötelékében dolgozott a kriptográfus egységnél. A kódfejtéshez sok észre van szükség, ami jól bizonyítja, hogy Johnny Cash tehetséges és okos ember volt.

 

Mick Jagger (Rolling Stones) – Portás egy elmegyógyintézetben: A Rolling Stones frontember egy elmegyógyintézet portásaként dolgozott, legalábbis egyes források ezt állítják, ugyanis Keith Richards életrajzi könyve erről egy szót sem ejt.

A kötetből az kiderült, hogy Keith Richards és Mick Jagger ugyanabba a művészeti iskolába járt, a barátságuk alapját pedig az adta, hogy ketten blues-rajongók voltak. Nem kellett hozzá sok idő, hogy együtt kezdjenek zenélni.

Jonathan Davis (Korn) – Balzsamozó: 1993-ban alakult a Korn, az a bakersfieldi metál banda, ami Grammy díjat nyert a „Freak On A Leash” videóklipért. Habár a zenekart már az morbiddá teszi, hogy goth, sötét stílust képvisel, a szövegük pedig provokatív, akkor még hozzá kell tenni, hogy a frontember, Jonathan Davis temetkezési vállalkozóként dolgozott a világhírnév előtt.

Rod Stewart – Sírásó: A brit rocksztárok esetében megfigyelhető egy séma, hiszen mind bizarr munkát vállalt a hírnév előtt. Rod Stewart sírásásból tartotta el magát.

Ozzy Osbourne (Black Sabbath) – Vágóhídi munkás és dudahangoló az autógyárban: A megosztó személyiséggel rendelkező rocksztárról nem nehéz elképzelni, hogy a Black Sabbath és a saját reality showja előtt vágóhídon dolgozott. A dudahangoló munkát nem tudjuk, hogy milyen lehet, de Ozzy biztos mesélne róla, hiszen ezzel is foglalkozott a rocksztár élet előtt.

Courtney Love – Sztriptíz táncos: Courtney Love „egzotikus táncosnőként” dolgozott Portlandben, Japánban, Zaiwanon és Alaszkában, ám a legtöbben nem sztriptíz táncosként ismerik, hanem a Hole együttes frontembereként, és a Nirvana egykori énekese, Kurt Cobain feleségeként tartják számon.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló