Színészek, akiket filmek folytatása között cseréltek le



Felháborítónak tartotta a kirúgását Crispin Glover, Rachelle Lefevre és Terrence Howard.A filmipar kegyetlen világában előfordul, hogy nem ugyanaz a színész szerepel egy sorozat első és további részeiben. Az ilyen cseréket általában olyan diplomatikus klisékkel magyarázzák, mint például azzal, hogy a sztár időbeosztása összeegyeztethetetlen volt a forgatással, ám évekkel később kibújhat a szög a zsákból.

Crispin Glover – Vissza a jövőbe: A fim első részében játszotta el Marty McFly apját Crispin Glover, akinek a szerepét Jeffrey Weissman vette át a második részben. Glover eredetileg azt állította, hogy az alacsony gázsi és morális kétségek miatt szállt ki a produkcióból.

Később kiderült a színész és az egyik író-producer, Bob Gale összevitatkozott, amikor Glover szóvá tette, hogy szerinte az első film vége azt sugallja, hogy a McFly szülők sokkal boldogabbak és szerelmesebbek, amikor gazdagabbak.

A színészcsere után a stúdió protézis viselésére kérte Weissmant, hogy minél jobban hasonítson Gloverre, aki ezért beperelte őket. A sérelmen még 2015-ben sem sikerült túltennie magát Glovernek.

Rachelle Lefevre – Alkonyat: Az Alkonyatban és az Újholdban Rachelle Lefevre játszotta a Victoria nevű vámpírt, ám a Napfogyatkozásban már Bryce Dallas Howard váltotta. Lefevre teljesen elkötelezett volt az Alkonyat filmek és Victoria szerepe mellett, ami miatt több filmszerepre is nemet mondott, és csak olyan forgatást vállalt el, ami nem kötötte le sok időre.

A Barney és a nők című filmben alakított szerepe is csak 10 napos kötöttséggel járt, a Summit mégis úgy döntött, hogy ez összeegyeztethetetlen a Holdfogyatkozás több, mint 3 hónapos forgatási idejével, ezért más színészt kerestek a vámpírlány megformálására.

Lefevre azt nyilatkozta, hogy eszébe sem jutott, hogy problémát fog jelenteni egy tíznapos átfedés, ráadásul nagyszerű szerződése volt a Summittal, amit kész volt tiszteletben tartani, de ők mégis elvették a szerepet és másnak adták, ami egyáltalán nem volt kedvére való.

Lefevre állításaira a Summut Studió azt reagálta, hogy az utolsó pillanatban szereztek tudomást az átfedésről, ami miatt a színésznőnek 10 napra Európába kellett utazni, pedig már jóval korábban egyeztették a Holdfogyatkozás beosztását.

Mivel Lefevre nem tudott részt venni a Holdfogyatkozás felvételének legfontosabb próbaidőszakán, ráadásul egyes forgatási helyszínek csak korlátozott ideig álltak a stúdió rendelkezésére, ezért kénytelenek voltak mást keresni Victoria szerepére.

Terrence Howard – Vasember: Eredetileg rizikós projektnek indult a Vasember, hiszen egy ismeretlen szuperhőst keltettek életre, egy olyan színésszel, akinek megtérülésre nem volt garancia, ráadásul ezzel olyan párhuzamos univerzumot teremtett a filmsutdió, amilyet korábban nem láthattak a nézők.

Az első rész végül olyan siker lett, hogy azóta még két részt leforgattak, de abban már vett részt Terrence Howard, aki már a második részben sem tért vissza. A színész állítása szerint az első film sikere után kiszúrtak vele a producerek, akik jóval alacsonyabb bért ajánlottak neki a folytatásért mondván, hogy nélküle is sikeres lenne a mozi.

A producerek nem tévedtek, hiszen a második rész óta Don Cheadle alakította Tony Stark jobbkezét, Rhodey-t. Howardnak egyáltalán nem tetszett a fejlemény, és azzal vádolta Robert Downey Jr-t, hogy kitúrta, mert neki adták az őt illető gázsit. A két sztár 2017-ben rendezte a nézeteltérést, mert rájöttek, hogy túl rövid az élet az ilyesmihez.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló