Miért nem akarja a gyerekeire hagyni a pénzét Andrew Lloyd Webber?



Gazdag emberek, akik nem akarják a pénzzel elrontani a csemetéiket.Andrew Lloyd Webber – 920 millió font: Az operaház fantomja, a Jézus Krisztus Szupersztár és a Macskák komponistája szerint a gyerekeit nem is érdekli a pénz, mert kiváló a munkamoráljuk.

Andrew Lloyd Webber így nyilatkozott a témáról:

„Nem hiszek abban, hogy hirtelen a gyerekek nyakába szakadjon egy halom pénz. Ezzel csak elvesztenék a motivációt a munkához.”

Nigella Lawson – 11.5 millió font: Az újságíró, tévés műsorvezető, konyhaguru 2008-ban elárulta, hogy:

„Az a szándékom, hogy a gyerekeim ne éljenek anyagi biztonságban, mert az csak elrontja az embereket, ha nem kell megdolgozniuk a pénzükért.”

George Lucas – 5,3 milliárd dollár: A négy saját gyermeke mellett három adoptáltat nevel George Lucas, aki nem akarja a gyerekeire hagyni a vagyonát, ugyanis a szóvivője szerint annak a pénznek a nagy részét, amit a Disneyvel kötött megállapodásért kapott, oktatási és jótékonysági célokra fordítja.

Elton John – 366,6 font: A férjével két gyermeket nevelő Elton John többek között elmondta, hogy John Warren Buffetet tartja követendő példának:

„A fiaim élete hihetetlen, de nem szabad ezüst tálcán hordozni őket. Ők nem hétköznapi gyerekek, de nem is teszek úgy, mintha azok lennének, de fontos, hogy tisztában legyenek a hétköznapisággal, tiszteljék a pénzt és a munkát.

John Warren Buffet nagyszerű modellt talált ki! Annyi pénzt hagy a gyerekeire, amennyiből vehetnek házat és autót, valamint fedezhetik az alapszükségleteiket, hogy soha ne kelljen aggódniuk, de ez a pénz rongyrázásra kevés, úgyhogy nem fognak belőle Picassókat és magánrepülőket venni.

Simon Cowell – 420 millió font: Az X-factor és Britain's Got Talent kiagyalója 2013-ban így nyilatkozott:

„Az örökséged az legyen, hogy remélhetőleg elég embernek adtál lehetőséget arra, hogy boldogulni tudjanak, elég időt fordítottál rájuk, és átadtad nekik a tudásodat.”

Azt nem tudni, hogy Cowell véleményét megváltoztatta-e az, hogy 2014-ben fia született. Ami biztos, hogy korábban gyerekekkel és állatokkal foglalkozó jótékonysági szervezetre akarta hagyni a millióit.

Sting – 229 millió font: Hat gyermekkel büszkélkedhet Sting, aki a pénz kérdésében ezen az állásponton van:

„Dolgozniuk kell! Ezt mind tudják. Nagyon ritkán kérnek tőlem bármit, ezt pedig igazán tisztelem és értékelem bennük.”

Bill Gates – 89,6 milliárd dollár: A Microsoft alapítója úgy döntött, hogy jótékonysági célokra fogja fordítani az óriási vagyonát, de az ő gyerekei kapnak 10 millió dollárt.

Gordon Ramsey – 122,2 millió font: A világ egy leghíresebb szakácsa Gordon Ramsey a következőt nyilatkozta a gyermekei örökségével kapcsolatban:

„Nem kapják meg a vagyonomat. Nem gonoszságból, hanem azért, hogy ne rontsam el őket. Annyit engedtem Taniának (Ramsey felesége), hogy a gyerekek kaphatnak 25 százalék letétet lakásra, de nem egy egész lakást.

Mark Zuckerberg – 74 milliárd dollár: Amikor 2015-ben megszületett Max, Zuckerberg első lánya, akkor a Facebook alapítója és a felesége bejelentette, hogy Max örökségének 99 százalékát jótékonysági célokra fogják fordítani azért, hogy egy olyan világban nőhessen fel, ami jobb, mint a mostani, valamint szerintük felelősséget éreznek a következő generáció minden gyerekéért.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló