Shia LaBeouf legnagyobb botrányai



Sok őrültség van már a színész rovásán.Részegen beült a Kabaré színpadi változatára, aminek az lett a vége, hogy letartóztatták: 2014-ben részegen érkezett a Kabaré színházi változatára, rágyújtott a nézőtéren és megmarkolta a férfi főszerepet játszó Alan Cummings fenekét, mert LaBeouf állítása szerint, elcsábult a bőrnadrágja láttán.

Mindez azt követően történt, hogy a színész megkergetett egy hajléktalant a Times Square-en, bizonyos források szerint azért, mert el akarta venni a nála lévő McDonald’s-os zacskót.

Elment stoppolni és közzétette a koordinátáit, így bárki felvehette, ha akarta: Az #IAMSORRY után LaBeouf újabb performanszokkal állt elő. Ezek egyike volt a #FOLLOWMYHEART, ami esetében hat napon keresztül élőben streamelték a szívverését egy kifejezetten erre a célra nyitott oldalon.

Az #ELEVATE projekt arról szólt, hogy 24 órán keresztül liftezett Turnerrel és Rönkkővel, és ezt közvetítették. Mindezek azonban semmik voltak a zavarba ejtő #TAKEMEANYWHERE akciójához képest.

Ez a projekt arról szólt, hogy LaBeouf és két állandó alkotótársa azzal töltött egy hónapot, hogy az interneten nyilvánossá tették a koordinátáikat, aminek birtokában bárki felvehette őket, hogy aztán odavigye őket, ahova a sofőr akarta. A színész elárulta, hogy ezzel a célja az volt, hogy „új barátokat szerezzen” és „értelmet találjon” az életének.

Egy denveri zenész így emlékezett vissza az akcióra:

Folyton úgy hivatkozott magára, mint egy tükörre. Azt hajtogatta, hogy ő egy olyan tükör, aminek pozitív kisugárzásai vannak, azok pedig vissza fognak tükröződni rá. Ezért nem is aggódott, hogy baja eshet a projekt közben.”

Cipőfűzővel az arcán jelent meg a Haverok fegyverben meghallgatásán: A börtönből való szabadulása után azonnal egy meghallgatásra ment LaBeouf. Bár a színészről köztudott, hogy szeret őrültségeket csinálni, mégis a Haverok fegyverben rendezője, Todd Phillips aligha számított arra, hogy a sztár cipőfűzőkkel az arcán fogja előadni a jeleneteit.

Phillips így emlékezett vissza az esetre:

„Mint tudjuk, a börtönben ki kell szedni a fűzőt a cipőből, hogy ne tehess kárt magadban vagy másokban. Amikor LaBeouf szabadult, akkor visszakapta, ezért kéznél volt, és mivel elég különös figura, talán ki akart zökkenteni, és elkezdte felpakolni az arcára a cipőfűzőket.”

Bármi is volt LaBeouf célja, a film főbb szerepeinek egyikét sem kapta meg, mert azokat Jonah Hill és Miles Teller szerezte meg.

A Haragban alakított karaktere kedvéért megvagdosta magát és kihúzatta egyik fogát: David Ayer 2014-ben rendezte a Harag című filmet, aminek stábja valószínűleg soha nem felejti el, hogy LaBeouf teljesen elhanyagolta a személyes higiéniáját, ráadásul olykor felvágta a saját arcát.

Ezzel kapcsolatban a filmbe játszó Logan Lerman a következőt nyilatkozta:

„Gyakran besétált az előcsarnokba, és csupán annyit kérdezett, hogy akarunk-e valami menőt látni. A választ meg sem várta, már vette elő a kést, amivel megvágta az arcát.”

Emellett LaBeouf elárulta, hogy kihúzta az egyik fogát Boyd Swan szerepe kedvéért. Elmondása szerint ez nem ment olyan könnyen, mert a fogorvosok többsége közölte, hogy semmi sem indokolja a fog kihúzását, ezért a sztárnak keresnie kellett egy olyan szakembert, aki nem kérdezősködött, hanem elvégezte a munkát.

Tény, hogy nem LaBeouf az első színész, aki túlságosan komolyan veszi a method actinget, de a Bibliából idéző Swan karaktere aligha tett volna ilyesmit.

Kirakták az Orphans című darabból, mert a frászt hozta Alec Baldwinra: 2013-ban kapott szerepet a Lyle Kessler-féle Orphans produkcióban, de alig három héttel a próbák kezdése után kirúgták. Az elbocsátását azzal magyarázták, hogy elviselhetetlenül viselkedett Alec Baldwinnal.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló