Érdekességek Tom HardyrólEzeket a meglepő tények lehet még nem tudod a 45 éves színészről.Gary Oldmant tartja a példaképének: Tom Hardy a legnagyobb példaképe és mestere Gary Oldman, akivel már négyszer játszottak együtt, ugyanis mindketten szerepeltek a Suszter, szabó, baka, kém, A sötét lovag: Felemelkedés, a Fékezhetetlen és A 44. gyermek című filmekben, ráadásul nemcsak munkatársi viszonyban állnak egymással, hanem jó barátok is.

Rendszeresen kivette a részét balhékból a forgatásokon: Nem jár messze az igazságtól az, aki az interjúk alapján egy jószívű, szerény, de nehéz természetű embernek tartja a színészt. Habár a részletek egyik esetben sem kerültek nyilvánosságra, mégis a hírek szerint a Fékezhetetlen forgatásán Hardy és Shia LaBeouf majdnem összeverekedett, a Mad Max: A harag útja felvételén Charlize Theronnal rúgta össze a port, A visszatérő esetében pedig annak rendezője, Alejandro G. Innaritu kapott össze csúnyán a sztárral.

Mad Max végigkísérte az életét: Hardy csak akkor nézte meg a Mad Maxet, amikor őt választották a Mad Max: A harag útja főszerepére. Mégis már korábban volt némi köze a filmhez, ugyanis 17 éves korában került hozzá egy kutya, akit akkor már elveztek a Mad Maxnek. A nagy kutyabarát Hardy pont abban az évben kapta meg a film főszerepét, amikor Mad Max elpusztult.

Az egyik ujját nem tudja kinyújtani: A színész nem azonnal, hanem napokkal később ment el orvoshoz, amikor egy konyhai baleset során elvágta a kezét. Akkor azonban már nem tudtak sokat segíteni rajta, ugyanis három műtéttel is csak annyit sikerült elérni, hogy Hardy ökölbe tudja szorítani a kezét, de a kisujját azóta sem tudta teljesen kinyújtani, ez pedig a vásznon is észrevehető.

16 évesen már kábszerfüggő volt: Tom Hardy 11 évesen ismerkedett meg a hallucinogénekkel. 16 évesen már crack- és alkoholfüggő volt. Egy alkalommal a rendőrök akkor kapták el, amikor lopott autót vezetett, annak kesztyűtartójában pedig fegyvert találtak. Hardy csak az apja kapcsolatainak hála úszta meg a börtönbüntetést. A mélypontot mégsem ekkor, hanem 2003-ban érte el, de azóta tiszta.

Bane-ként magasított bakancsot viselt: Sok érdekesség kapcsolódik Hardy A sötét lovag: Felemelkedésben nyújtott alakításához. Ilyesmi például az, hogy a színész tetoválásait utólag, digitálisan távolítottak el.

Egy másik trükk az volt, hogy az 175 centi magas Hardy magasított talpú bakancsot viselt, annak érdekében, hogy ijesztőbbnek tűnjön, valamint teljesen újravették a hangfelvételeket, mert a korai anyagok esetében több panasz érkezett arra, hogy semmit sem érteni Hardy beszédéből az akcentusa miatt.

Nem szabad a szexualitásáról kérdezni: Hardy játszotta a meleg Csini Bobot Guy Ritchie Spíler című filmjében. Ezzel kapcsolatban egy interjúban megkérdezték tőle, hogy csókolózott-e már férfival. Akkor a színész azt felelte, hogy bár heteroszexuális, de igen, mert semmitől sem zárkózik el, ha szerepről van szó.

Évekkel később már nem volt ilyen közlékeny a témában, ugyanis amikor a Legenda sajtótájékoztatóján kérdezték a szexualitásáról, akkor lerázta az őt zaklató riportert.

Volt egy híres osztálytársa: Hardy a londoni Richmond Drámaiskolában tanult színészetet, ám a diákok közül nemcsak ő tett szert hírnévre, hanem az osztálytársa is, Michael Fassbender, aki már akkor elkápráztatta a társait.

Amikor kerekesszékes karaktert alakított egy darabban, akkor Fassbender a próbák közti szünetekben is a székben maradt. Hardy csodálta a társa elszántságát, akivel aztán együtt kezdték a pályafutásukat Az elit alakulatban.

A szerepért bármit bevállal: A Bronson címszerepe esetében napi 2500 fekvőtámaszt csinált, amit kétszer is meg kellett tennie a leálló, majd újrainduló forgatás miatt. A Warrior - A végső menet esetében a felkészülés időszakában szerette meg a küzdősportokat, és napi 10 órát töltött edzéssel. Amikor Bane szerepét kapta meg, akkor 15 kiló izmot pakolt magára, ám a súlyos ízületi sérülések sem kerülték el.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló