A jóga legérdekesebb vadhajtásai



Próbáljuk ki az állószörfös jógát, a vogát, vagy a hógát!Az emberek igénye sokféle, az ipar pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy kielégítse a fogyasztók vágyát. Ennek a hozzáállásnak köszönhető, hogy a legfurcsább piaci réseket is igyekeznek betömni.

Napjainkban a jóga is egy olyan iparág, aminek a fejlődése rengeteg vadhajtást szült. Most ezek közül ismerhetjük meg a legfurcsábbakat.

Sörjóga: Németországban született, de már az ausztrálok is kezdenek rászokni a sörjógára, ami úgy néz ki, hogy az emberek letesznek egy üveg sört a jógaszőnyeg mellé, majd néha belekortyolhatnak az italba. A BeerYoga egyik alapítója, Jhula leszögezte, hogy a sörjóga egy szórakoztató mozgásforma, ami ötvözi a sörfogyasztás örömeit a jóga filozófiájával.

Állószörfös jóga: Rég létezik a víz alatti jóga, de annak sem kell kétségbeesnie, aki nem akar lebukni a víz alá. Hazánkban már annyira népszerű ez a fajta jóga, hogy a Balatonon és a Velencei tavon is kipróbálható. A SUPYoga alapelve az, hogy erősíti a törzsizmokat, valamit segít a mentális összpontosításban.

Hóga: A forró jóga nem valami vonzó a téli hidegben, ezért ilyenkor a hógát kell kipróbálni! Ez a mozgásforma abból áll, hogy a hóban végezzük a gyakorlatokat. Lynda Kennedy, a Yogachelan stúdió tulajdonosa elmondta, hogy bármelyik tradicionális pózzal lehet űzni a hógát, de a kézenállást nem javasolja.

Voga: Juliet Murrell megalkotta a jóga és a vogueing keresztezését, a vogát, amit azoknak ajánlott, akik szeretik a jóga filozófiáját és szívesen kardióznak.

Hahota jóga: Dr. Madan Kataria, egy indiai orvos nem kételkedik abban, hogy a nevetés gyógyít, ezért kitalált egy olyan jógatípust, amely mesterségesen és spontán nevetést kiváltó gyakorlatokból áll.

Jógarave: Az Art of Living Foundation azt állítja, hogy az elektronikus zene és a jóga nagyszerűen kombinálható, ezért született meg a jógarave. A több órás buli alatt lehetőség van a meditációra, a táncra és a jógázásra, valamint a vegetáriánus ételek és alkoholmentes italok fogyasztására.

Kecskejóga: Az Egyesült Államokban származik a kecskejóga, aminek lényege, hogy a gyakorlatok kecskék köröznek a jógázó emberek körül. Az aranyos állatok néha lefekszenek az emberek mellé, vagy rájuk másznak, esetleg megrágják a jógamatracot és az embereket.

(Forrás: divany.hu)

 

Ajánló

Ajánló