Zhao Fucheng fél, hogy a fiatalok nem viszik tovább az ősi kínai hagyományokat



Amíg sokan csak szórakozásnak tekintik a modern boszorkányságot, addig akad jó pár ország a világon, ahol még mindig komolyan veszik a mágiát és a varázslatot. Kínai szellemmester látta a jövőt: A 74 esztendős Zhao Fucheng véleménye az, hogy a modern kínai városok kezdik elfelejteni az ősi mágiát, így például a sámánizmust. Ami biztos, hogy a fiatalok tömegesen hagyják el a falujukat, hogy a városokban találjanak munkát, a boszorkánydoktoroknak pedig egyre kevesebb az ügyfele.

Zhao szerint 30 éven belül drasztikusan le fog csökkenni a gyakorló sámánok száma. Nem kell ahhoz jósnak lenni, hogy úgy gondoljuk, hogy ez a jóslat valószínűleg valóra fog válni.

Golyóálló varázslat: Sok afrikai országban léteznek boszorkánydoktorok, akik nagyon jól élnek. 2001-ben egy körülbelül 15 fős csoport a ghánai Lambu faluban kérte az ottani boszorkánydoki segítségét.

A banda azt akarta, hogy legyőzhetetlenek legyenek a rivális faluban élő ellenségeikkel szemben, ezért golyóálló varázslatot kértek. A boszorkánydoktor azt tanácsolta a csapatnak, hogy két héten át kenjék be a testüket egy bizonyos gyógynövény keverékkel, ami áthatolhatatlanná teszi a bőrüket a golyókkal szemben.

Tesztként az egyik férfi, Aleobiga Aberima, önként vállalta, hogy lelője a barátja. Aberima meghalt. A falubeliek ettől olyan dühösek lettek, hogy meg akarták verni a boszorkánydoktort, de őt a falu elöljárója megvédte, legalábbis akkor.

Kenyai politikusok és a boszorkánydoktorok: 2003-ban James Mutiso nyerte a kenyai választást, annak ellenére, hogy a riválisa állítólag több boszorkánydoktort felbérelt azért, hogy átkozzák meg. Nem sokkal a választás után Mutiso autója fejre állt és a folyóba csapódott.

A politikus mellett ott ült a saját boszorkánydoktora, akit a „gyógyítójának” nevezett, és aki vele együtt megfulladt. Amikor az autót átvizsgálták, akkor csomó varázstárgyat találtak, ami Mutiso győzelmét szolgálta.

Átok a futballistára: 2014-ben a sajtó is felkapta az ügyet, azt követően, hogy Cristiano Ronaldo megsérült a Görögország elleni mérkőzésen. Hamarosan előkerült Nana Kwaku Bonsam, Ghána egyik boszorkánydoktora, aki azt állította, hogy ő okozta a híres portugál futballista balesetét.

Bonsam kijelentette, hogy nem volt különösebb oka annak, hogy Ronaldot találta meg, bár elég egyértelműnek tűnik a dolog, ha az ember tudja, hogy sztárfutballistáról van szó. A cél persze az volt, hogy Ghána nyerje a világbajnokságot.

Betegséget terjesztő boszorkánydoktorok: 2016-ban a 34 éves Chhem Yin az életéért futott, ugyanis el kellett menekülnie a kambodzsai Pursat tartományból, ahol azért akarták megölni, mert boszorkánydoktornak tartották.

A rendőrségen is ezért jelentették fel, pedig egy boszorkánydoki lehet jó is, nem csak rossz. Végül Yint nem a zsaruk kapták el, hanem valaki lelőtte egy AK-47-essel. A hírek szerint azért kellett meghalnia, mert olyan betegségeket okozott, amelyek néha halállal végződtek.

A falubeliek hittek a mágiában, és úgy ítélték meg, hogy erről Yin tehet. A rendőrség azonban nem volt ennyire biztos a dologban. Egy embert, akit még mindig keresnek, nagyon feldühítette, hogy a rendőrség nem tesz semmit, ezért a saját kezébe vette az igazságszolgáltatást, és követni kezdte a boszorkánydoktorokat, akik közül egyet lefejezett, egyet leszúrt.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló